• 821
    gelenin gideni aratmadığı victoria secret defilesi gibi takımdır. 2006 yazında fernando torres'i liverpool'a sattılar ve yerine diego forlan geldi. torres'li dönemde atletico uefa'ya bile katılamazken forlan'lı dönemde şampiyonlar ligi bileti aldıkları gibi uefa avrupa ligini müzesine götürdü.

    2011 yazında forlan ve agüero'yu gönderip yerini falcao ile doldurdular ve bu dönemde takım bir kez daha uefa avrupa ligini kazandı. ayrıca ligde uzun yıllar sonra 2012-13 sezonunda şampiyonluk yarışı verdiler ve sezon sonu 13 yıl sonra real madrid'i kupa finalinde bernabeu'da yenerek kupayı kazandılar.

    2013 yazında falcao'yu sattılar, yerine david villa gelse de bu açığı kadrolarında ki diego costa ile kapattılar ve la liga şampiyonluğu'nu kazandıkları gibi üstüne şampiyonlar ligin'de final oynadılar.

    2015 yazında bu sefer diego costa chelsea'ye gitti. bu sefer griezmann ve mandzukic hamlesi yaptılar. hırvat santrafor tutmasada griezmann tuttu. fransız oyuncu takımın 5 sezon boyunca lideri oldu ve uefa kupası kazanıldı. ligde şampiyonluk yarışları verildi ve 2015-16 sezonunda şampiyonlar ligi finalini penaltı atışları sonunda kaybettiler.

    bu yaz ise barcelona serbest kalma bedelini ödeyerek griezmann 'ı atletico'dan kopardı. ancak atletico riskli bir hamle ile joao felix'i kadrosuna kattı ve şuana dek oynadığı futbolla belkide geleceğin en iyi iki futbolcusundan birini kadrosuna kattı. felix kısa zamanda oynadığı futbol ile ileride belkide messi vs ronaldo tartışmasının yeni sürümünde rakibi mbappe olacak.

    tabii tüm bunlarda hücum oyuncuları üzerinden örnekler verdik ama aynı durum de gea ile başlayan ve courtouis , oblak'la devam eden kaleci sürecinde yada stoperler süreci içinde geçerli. son yıllarda porto, dortmund, benfica transfer başarılarıyla övülürken onların bu başarısı underrated kalıyor. sonuçta bu takım ilk 6'ya giremezken bugün transfer başarılarıyla barça ve real'e kök söktürüyor. transfer'de son yılların en başarılı takımları bence atletico madrid'dir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın