resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 7184
    amorf bir pozisyon oyuncusu. yapabildiği işlere tik atsan efsane dersin.
    oyun kurar, topla gider, şut atar, tek topa yakındır, hücumun neredeyse her yerinde oynamışlığı vardır, savunma yapar, top kapar, rakibi bozar...
    ama bu özelliklerden hiç birini tam yapmaz. ne savunmayı emanet edebilirsin ne hücumu: savunma yapacaksa ondan iyi savunmacı koymalısın yanına hücum yapacaksa ondan iyi hücumcu koymalısın yoksa işlevsizleşir.

    işlevli hale gelirse gelecek formasyonu bulursan da çok faydalı ve efektif bir oyuncudur 1.5 kişilik oynar. galatasaray belhanda'dan maksimum verim almak için 4-4-1-1 geçiş oyunu oynadı geçen sene. driplingci kanat oyuncusu sayesinde ortalama iyi maçlar çıkarıp sezonu bitirdi. geçen sene onyekurunun top taşımalarının ne kadar önemli olduğu yadsınamaz.

    bu sene ise galatasaray 11'nde driplingci kanat yok; daha çok set hücumunda ince işleri yapabilecek kanat forvetler var. bu oyuncularla geçiş oyunu oynayamayacak galatasaray, sahaya 4-4-1-1 yerleşme şansı da yok çünkü hiçbiri onyekuru kadar savunma yapmayacak. kanattan alanı daraltamadığında da ortasahan 2 topla geçilir.

    galatasaray bu sebeplerle set oyunu oynayacak. belhanda hariç hücumda ki 5 kişinin yerleri belli: nzonzi, seri, babel, soso ve forvet kimse o. işte bu 5 içerisinde belhanda'nın nereye konumlanacağı çok çok fazla soru işareti içeriyor 4-2-3-1 belhanda 10 numara, 4-3-3 sağ taraf bunlardan biri olacak muhtemelen. ama bence iki formasyonda kanat savunmasında zaaflar içeriyor sebebi kanat oyuncuları.

    en defosuz formasyon ise babel'in 2. forvet belhandanın sol açık oynadığı kaymalı 4-4-2. savunma hücum geçişinde belhanda ve serinin geriye gelip babel ve sosonun ileride top tuttuğu 4-3-2-1 sette ise seri belhanda babel ve sosonun yay etrafına kadar yerleştiği 4-1-4-1.
    rakibe baskı anlarında ise forvetin'in topa baskısı ile başlayıp bekle babel ve sosonun eşleştiği belhandanın ön alan baskısı yaptığı 4lü pres. belhanda bu formasyonda çok çok ekstra bir oyuncu olabilir bu sene.

    not:bir kaç imla düzeltildi devam edilecek.
    https://eksisozluk.com/entry/94037217
App Store'dan indirin Google Play'den alın