resim
Steven Nzonzi
Takım:Konyaspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:35
Boy:1.96
Uyruk:Fransa
  • 289
    öncelikle transferine çok sevindiğim futbolcu, ben hücumda ve savunmada daha gezgin bir oyuncu istiyordum nedeni de savunmadaki boşlukları hızlıca dolduracak (bekler ve stoperlerin kademesine hızlıca kayması veya kaybedilen topları hızlıca toplaması gibi) ve hücumda topla çıkıp rahatlatacak oyuncuya ihtiyacımız var gibi geliyordu. ama tabiiki teknik heyet en iyisini bilir adamlar bu takımla yatıp kalkıyor (mecazi değil). nzonzi kendi tarzında dünyanın sayılı oyuncularından umarım takımımızda çok başarılı olur. ayrıca kendisini seri ile ikili olarak değil belhandayı da katarak 3 lü olarak düşünmek gerekir.

    ben çoğu futbolsever gibi 6 8 10 gibi numara veya pozisyonlara çok takılmıyorum bence takımdaki tüm futbolcuların özellikleri birbirini tamamlamalı. bazı durumlarda kanatların hatta forvetlerin yapısı bile ön libero veya ortasahaların hangi tarzda olması gerektiğini etkiliyor. hal bu iken 6 8 gibi oyuncuları kalıba sokmak kolaya kaçmak gibi geliyor.

    nzonzi başta hava topları olmak üzere takımımızdaki bir çok sorunu çözebilecek bir oyuncu. ligimizde top orta alanda çok havalanıyor, bu topları kazanıp topu indiren takım gözle görülür üstünlük sağlıyor. tek çekincem hûcumda statik kalmamız. kişisel olarak en sevmediğim olay. ama eminim teknik heyetimizin çözümü vardır zira fatih hocanın da sevdiği bir tarz değil diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın