resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 2984
    kostas ile birlikte hazırlık kampının en kötü oyuncusuydu. ama taraftar o sıralar kafayı adem büyük ile bozduğundan fark edemedi, ben de yazmadım. linnes ile ilgili gerçekleri duymayı hazmedemeyen ciddi bir kitle var çünkü. kaldı ki kostas gibi umutsuz bir vaka değil. toparlanacaktır. geçen hafta burada bir kaç tane yazara üst üste 5 maç 90 dakika oynasa sözlüğün yarısının kafayı bu adama takacağını söyledim. çünkü ölçüsüz övgü beklentiyi yükseltir ve beraberinde ölçüsüz eleştiri getirir.

    arkadaşlar linnes efendi, işine saygısı olan ve herşeyden önce kendisine saygısı olan çalışkan bir adam. rotasyon topçusu olarak kadroda olmalı, kimse rotaston topçusu olan bir linnes'e itiraz etmez. ancak bu adam galatasaray'ın as sağ beki olacak kalibrede değil. öncelikle kendisi kanattan bozma bir bek. özellikle organize hücumlara karşı ciddi anlamda bocalıyor. bunun yanı sıra biraz çalım yeteneği iyi olan bir kanat oyuncusunun ayağından topu hiç alamıyor. bunun da en büyük örneğini geçen sene şampiyonlar liginde 3-0 yendiğimiz moskova maçında yaşadık. hücumda da yaratıcı değil, mariano gibi kapanan savunma açamaz. sadece enerjik ve uygun ortamı bulduğunda top sürebiliyor.

    peki bu linnes ne yapar? bu adam mariano'nun arkasında bekler. özellikle bazı maçlar tenis maçına döner. top bir o kalede bir bu kalededir. işte bu bölümde mariano fiziken bu oyuna uyum sağlayamaz. ve sahaya linnes girer. dinamikliği ve topla seri gidebilmesi sayesinde ataklar yapar katkı verir. bunu son 2 sezonda bir çok maçta yaşadık. ancak rakip disiplinliyse, sol açıkları linnes bindirdiğinde takibe geliyorsa, rakibin kanattaki oyuncuları da dinamikse linnes'ten o maç hücum anlamında fazla bişey beklememek gerekiyor. geçen sene benfica oynadığımız en disiplinli takımdı ve linnes o maçta pas alışverişinde bile ciddi anlamda zorlandı. ne yalan söyleyeyim o maçtaki bocalamasını görene kadar ben de fazla beklentiler içerisindeydim zaman zaman savunmada sorun yaşamasına rağmen.

    linnes böyle bir oyuncu arkadaşlar. linnes'i linnes olarak bu şekilde kabullenmek gerekiyor. ben de fazlası olsun isterdim ama değil malesef. fazlası olduğunu düşünen objektif izleyemiyordur. dahası buraya fazlası varmış gibi yazılması beklentileri yükseltip sonra karşılanamayınca insanları linnes'e düşman ediyor. özellikle linnes'in yedek olması ve forma adaleti temalı çok ağır entryler giriliyor bazen. bu entryyi de sırf o yüzden yazdım. yoksa linnes'i sevmediğimden değil.

    şuna herkes emin olsun, linnes mariano'nun arkasında yedek olmayı kafasına takmıyordur, hele ortada bir adalet sorunu olduğunu hiç düşünmüyordur. çünkü mariano fiziksel defolarına rağmen linnes'in çok önünde bir topçu. nasıl anlatayım, mariano'nun fizikli haline dani alves deniyor bence. o kadar iyi bir oyun becerisi var. linnes de iyi bir fiyat/performans topçusu bence. dediğim gibi rotasyonda linnes gibi topçun olmalı, ancak benim as sağ bekim sensin dersen sıkıntı yaşatabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın