• 2315
    iyi niyetli ve arzulu insanlardan oluşuyorlar. ama transfer konularında aşırı ağır bir yönetim maalesef.

    transfer yapma şekillerini anlatan güzel bir fıkra var:

    istanbul’dan bağdat’a mal götürecek kervana, olası eşkıya saldırısına karşı bir dudağı yerde, bir dudağı gökte, iri kıyım bir siyahi koruma istihdam edilmiş. boyu kadar kılıç taşıyan zenci, heybetli bir babayiğitmiş.
    yola düzülen kervan, az gitmiş, uz gitmiş, küçük asya’yı aşmış, bağdat’a yaklaşırken bir gece ıssızda, 40 haramilerin saldırısına uğramış.
    haramiler, kervanı darmadağın etmişler, develeri kaçırmışlar, malları yağmalamışlar, heybetli korumayı da derdest edip teker teker üstüne çıkmışlar. bir harami, iki harami derken, 39 haraminin ırzına geçmesine gıkı çıkmayan heyula zenci, sıra kırkıncı haramiye gelince birdenbire “haayt!” diye nağralanarak doğrulmuş. çekmiş boyu kadar kılıcını, 40 haraminin 40’ının da kafasını uçurmuş.
    kaçan develer toplanmış, dağılan mallar yüklenmiş, kervan yeniden yola düzülmüş. bağdat’a varıp mallarını satan kervancılar, oradan aldıklarını istanbul’a götürmek için yüklemişler. heyula zenci koruma da kılıcını kuşanıp kervana doğru seğirtmiş ki, kervancı başı, “dur” demiş. “bu sefere sen gelmiyorsun, işine son verdik.”
    zenci şaşkın, “neden ağam?” diye sormuş. “ben sizi kırk haramiden kurtardım, malınızı korudum, görevimi layıkıyla yerine getirdim ya...”
    kervancı başı, dudağını bükmüş: “getirdin getirmesine, amma velakin dönüşte seni kızdıracak 39 haramiyi nereden bulacağız?”

    39 harami taraftarların psikolojisini bitirene değin sürdürüyorlar, işi sündüre sündüre taraftarın şevkini kırdıktan sonra birşeyler yapıyorlar ama süreci kesinlikle iyi yönetiyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın