resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1973
    galatasaray'ın kaderini değiştiren futbolcu. basamak basamak baktığımızda kaderin ağlarını nasıl ördüğünü göreceğiz.

    2 sene önceki malatyaspor maçının 91.dakikasında tabela kaldırıldı genç bir çocuk heyecanla oyuna girmeyi bekliyor. ryan henk donk o genç çocuk 30 saniye daha fazla süre alsın diye koşar adımlarla kenara geliyor. genç yaş kategorilerini takip etmeyenler ilk kez ozan kabak ile tanışmış oluyor.

    bu sene başında sakatlığından ötürü hazırlık kampını kaçıran ozan kabak sene içerisinde maicon'un formsuzluğu, serdar aziz'in sık sakatlamanmasından mütevellit forma şansı yakaladı. özellikle kasımpaşa maçında ligin en etkili sol kanat oyuncusu olan trezeguet'i sahadan silerek hem özgüven kazandı hem de taraftarın gönlünü. şampiyonlar liginde clean sheet yaptığımız shalke 04 maçında maçın adamı olmayı başarınca avrupalı scoutlar zaten uzun zamandır takip ettikleri bu genç çocuğu iyice markaja aldı.

    devre arasında öğrendik ki dursun özbek denilen başkan müsveddesi tüm genç oyunculara 7.5 milyon avro çıkış maddesi koydurmuş. hoca ile görüşen ozan takımda kalmaya ikna edilmiş bu nedenle transferde elimiz biraz güçlenmişti. ffp kıskacındaki galatasarayın kaderi bu genç adamın transferiyle olumlu yönde değişti. kendisini 11 milyon avro karşılığında stuttgart'a satarken hoca büyük risk alarak hem maicon'un hem serdar'ın takımdan gönderilmesini istedi.

    böylesine köklü revizyonlar normal şartlarda büyük sıkıntılar doğurur. lakin hocanın ve scout ekibinin o bölgelere yapmış oldukları nokta atışlar bizi ikinci yarının en az gol yiyen takımlarından (belki de en azı tam araştırmadığım için şerh koyuyorum) biri yaptı. marcao geldiğinde portekiz ligi sonuncusunun stoperine 4.5 milyon avro verilir mi yangını yapanlar sene sonunda bunun ne denli isabetli bir karar olduğunu farkedeceklerdi.

    ozan'dan gelen bonservis ile luyindama & marcao tandemini kurduk. ikisinin yıllık maaşları toplamı serdar aziz'in yıllık maaşından daha aza tekabül ediyordu.

    şimdi gelelim entry'min başında da belirttiğim bu genç adamın galatasarayın kaderine nasıl etki ettiğine.

    1)ozan'a herhangi bir bonsvervis bedeli ödemeden tertemiz 11 milyon avroyu cebimize koyduk.

    2)marcao & luyindama tandemi ile şampiyonluk geldi.

    3)serdar gibi sık sakatlanan oyuncular yerine yüreğiyle oynayan sağlam stoper sahibi olduk.

    4)yıllık maaş bütçemizi de aşağıya çekmeyi başardık.

    5)bu sene marcao ve luyindama şampiyonlar ligi gördüklerinde ederlerini kaça katlayacaklarını hepimiz göreceğiz. benim beklentim ikiliden toplam 30 milyon avro kazanç elde etmektir.

    6)eğer bu ikili satılmadığı taktirde ise yaş ortalaması 24 olan tandem bize 6-7 yıl stoper aratmayacak bu da müthiş bir artı bizim için.

    7)asıl önemli nokta ise artık genç oyuncuları satabilen bir kulübe evriliyoruz yavaş yavaş. ozan muhammed kabak bu fitili ateşledi ben arkasının da geleceğini düşünüyorum.

    evet tarihsel bir yolculuk yaparak genç bir çocuğun aslında galatasaray'a 6 ayda neler kazandırdığını görüyoruz. o yüzden ;

    teşekkürler ryan donk
    teşekkürler fatih terim
    teşekkürler ozan muhammed kabak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın