2019-20 Hazırlık Maçı
20:00 Tivoli Neu Stadyumu
1 - 4
  • 139
    özetlerden ve değerli yazarlarımızın yorumlarından edindiğim izlenimlere göre 2. hazırlık maçımızı değerlendirelim.

    ne oynadığımız az çok belli 4-4-2 zaman zaman 4-4-1-1. fatih hocam as kadroya oturtmaya çalıştığı 4-4-2 formasyonu ile çıktı sahaya, bu kadroyla çıkınca bu sonucu alacağını biliyordu. ancak oyuncular uyum sağlasın diye göz yumdu. çünkü donk ve jimmy ortasahası kariyen 4-4-2 deki ortasaha’yı kaldıramazlar. öylede oldu rakip takım akın akın geldi, kontra yedik, vurdular yedik, yedik ve yedik. sonuç 4-0...

    eğer hocam takımda 4-4-2’ yi denemek istiyorsa denemeli ancak bunu çok uzatmamalı. şampiyonlukların, akıcı futbolun, fatih terim’in deyimi ile “taraftarımız sahada kaybedince bile gurur duyulacakları takım izleyecekler” sözündeki saldıran, ısıran ve rakibi yiyen galatasaray’ı biz bu dizilişle gördük. şans verelim...

    ancak şu noktaya dikkat çekmek isterim.

    maçta ilk onbir kadromuzdan 5 oyuncu vardı. bunlar ; marcao, babel, donk, jimmy ve linnes (mariano yada nagatamo gitsin linnes oynasın diyenler için söylüyorum).

    not: jimmy ve donk’ u olası kart ve sakatlık durumlarında kadroya yazabileceğimiz ilk oyuncular diye düşündüm.

    geriye kalan 6-7 oyuncu kulübede oturup, ilk onbiri tehdit etmesini ve formasını terletip alternatif yaratmasını bekliyoruz. başka bir deyişle her bölgede rotasyon ve rekabet olmasını istiyoruz.

    bu sadece hazırlık maçı, çokta önemli değil gibisinden yorumlar sadece kötü futbolun üstünü kapatmaya yöneliktir. çünkü kulüben kötüyse sende kötüsündür bunu kabul etmek lazım. zaten yapılan ilk transferler buna yönelikti. ozornwafor gibi bir oyuncu rotasyonu ve rekabeti defansta arttırmak için kullanmalıyız. kiralayalım sürekli onbirde oynasın seneye marcao’yu yüksek bedellerle satarız düşüncesi çok cazip geliyor göze, ancak takdir edersiniz ozan kabak 18 yaşındaydı ve potansiyeli vardı hertürlü formayı kaptı. bence ozornwafor ‘da yetenek var ve aynı etkiyi bizdede gösterebilir.

    ortasahaya belhanda’yı tehdit edecek belkide yedekleyecek oyuncu almalıyız. genç gelecek vaadeden isim olabilir. etmezsek çok saç baş yolarız.

    kanatlarda babel ve feghouli yeterli görünüyor. ancak onyekuru’yu kiralamamız tehdit oluşturacaktır buda takıma olumlu yansır. bu çok açık biçimde görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın