• 34788
    "mls, avrupa seviyesinde değil açıkçası. önceden ya kendi seviyemde ya da ona yakın futbolcular ile oynadım. bu oyunu daha kolaylaştırıyordu. burada fiat'lar arasındaki ferrari gibiyim. ferrari fiat olabilir veya fiat da ferrari olabilir.

    milli takımla da aynı sorunu yaşadım ama bu kadar değil. dedim ki 'topun gelmemesini veya geç gelmesini kabul etmiyorum, benim seviyeme gelsinler'."

    bütün bunlar kendimi yavaşlatmama sebep oluyor. burada oyun daha hızlı, daha taktiksel ve daha ritmik olabilir."

    ...

    (u: mls'in avrupa ve güney amerika ile aynı seviyeye gelmesi için ne gerekiyor diye sorulduğunda)

    "bunu yapmak istiyorlar mı? mls'i kontrol edenler, sahipleri. büyümesini istiyorlar mı? bence hayır. çünkü futboldan para kazanamazsınız. avrupa'da para kazanan (kar eden) iki kulüp gösterebilirim. gerisi kazanmıyor, tutkusuna uğraşıyorlar. burada sporlar ile para kazanıyorsunuz. o kadar. bir de buradaki tonla kuralla futbolunuzu geliştiremiyorsunuz. bütçe kuralları, maaş kotaları, istediğiniz futbolcuları getirememek. benim evimde olandan daha çok kural var.

    burada beş oyun kaybettikten sonra bile hala 'üzülme, play-offlardayız' deniyor. neden o zaman sekiz ay boyu oynuyoruz ki? kabul etmiyorum. her gün en iyisi olmak zorundasınız. avrupa'da sonuncu olursanız küme düşüyorsunuz, bu bir baskı. geçen sene altı pozisyon için mücadele ettik ama yedinci olduk. bu altıya girebilseydik insanlar iyi sezon geçirdiğimizi söyleyecekti. bense 'altıncı pozisyon için mücadele etmek mi? bu boktan bir sezon geçirdiğimiz manasına geliyor' derim. altı değil bir için mücadele etmeliyiz."

    zlatan ibrahimovic
App Store'dan indirin Google Play'den alın