• 411
    son gelişmeler şu şekildedir stadla ilgili.

    --- alıntı ---

    tüm bloklarda belirli seviyelerden işlemler yaplıyor. şu anda stadımızda pilot blok olarak e blok seçilmiştir ve bu sebeple e blok diğer bloklara göre biraz daha ilerlemiş safhadadır. pilot açı noktası olarakta d-e blok kesişim noktası seçilmiştir. bu sebeplede o bölümdeki inşaa aşamaları diğer bloklara göre daha ileri sahfadadır.

    şu ana kadar tedarikçi firma ve gümrük yoğunluğundan kaynaklanan kalıp tedarik problemi de büyük safhada aşılmış durumda. şu anda da devam eden personel istihdamı işlemi önümüzdeki günlerde de devam edecek ve kaba inşaat bölümünde çalışan personel sayımız toplamda 460 olacak şekilde tasarlanmıştır.

    fakat bu rakam proje yöneticisi, vinç tedarik firma görevlileri, kalıp üreticisi, demir üreticisi, çimento - kum - kimyasal tedarik firmaları, elektrik, su, güvenlik, havalandırma, prekast üretim firması, yol yapım firması gibi birçok taşeron olarak adlandırdığımız, direkt olarak inşaatta çalışmayan fakat türk telekom arena stadı inşaatı için görevlendirilen personeli dahil ettiğimizde sayı 2500 civarına kadar çıkıyor.

    stadın toplamda aynı anda çalışan sayısı 4000 civarında bir rakam olması bekleniyor. bu rakamlarda çalışan sayısına ulaşıldığında stadda neredeyse sürekli olarak üretim safhası yani gündüz vardiyasına diğer vardiyalarda eklenmiş olacaktır.

    stadın kaba inşaatı yani 2. loca kat bitiş tarihi olarak şubat 2010 sonu öngörülmüştür. bunun ardından mart - nisan - mayıs döneminde 2. tribün katı inşaa edilecek. haziran - temmuz - ağustos aylarında ise çatı montajı yapılacak ve eylül ayı içinde ise zemin çalışmaları yapılması planlanmıştır.

    tabi bu çerçevede diğer bölümlerde yani elektrik, su, doğalgaz, havalandırma, iletişim, yol yapımı, çevre düzenlemesi, koltuk montajı, boya ve dekorasyon işlemleri, otomasyon çalışmaları kaba inşaata paralel olarak yürütülecektir.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın