resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:37
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2122
    bana göre ucuz satmamamız gereken bir oyuncu.

    sakatlık yaşamadığı ve bu yüzden fizik kalitesi düşmediği dönemlerde müthiş bir ön libero. orta sahayı çok rahatlatıyor. ayrıca ileri çıkışlarıyla da gol buluyor. avupa'da bu seviye oyuncuların fiyatları 5-6 milyon eu'dan başlıyor. zira orta sahanın yerleşimini ayarlama gibi bir meziyeti var adamın. önünde de en verimli 2-3 senesi var futbol hayatının.

    banega ile takas edebiliriz. zira o da ayrı bir değer. ama üzerine para falan verilmesine karşıyım. çünkü çok koşan, hayvan gibi savaşan orta saha bulmak kolay. mesela ndiaye. ama bu gibi aklıyla oynayan adamların takıma katkısı şampiyonluk demek. ön libero mevkiinde aklıyla oynayan adam bulmak çok ama çok zor. bakın şampiyon takımlara... fernando, atiba, melo, en formda döneminde mehmet topal, ernst, suat... hemen hepsi ligin en iyi ön liberolarına sahiptirler.

    bizim elimizde marcao, luyindama, fernando üçgeni var. bu üçgen şampiyonluk demek. tutmuş ve çok iyi uyum sağlamış bir adamı göndermek yerine arjantin milli takım seviyesinde olmasa bile iyi bir 8 numara bulabiliriz. hele bu seviyede bir scout ağımız oluşmuşken. hırvatistan, fransa falan süperlig'in çok üzerinde keşfedilmemiş, genç ve fişek gibi adamlar kaynıyor. varsın banega'nın top cambazlıklarını yapmasın. ama fernando'yu yok pahasına elden çıkarmak büyük ahmaklık olur.

    ben size sayayım galatasaray'ın tarihinin gelmiş geçmiş en iyi ön liberolarından biri bu adam. bundan iyisi suat kaya var. 4 şampiyonluk, uefa ve süper kupa getirdi. felipe melo var. onun da ya 3 ya 4 şampiyonluğu var. elimizdekinin kıymetini bilelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın