• 12
    katılabilirsiniz, katılmayabilirsiniz fakat ben sorunun genel olarak türk futbolunun "futbolcu" yetiştirememesi olarak görüyorum. kimseyi rencide etmek istemem, emeklerini görmezden gelecek değilim fakat türkiye'de altyapılar bir oyuncu ancak görmezden gelinemeyecek kadar üst düzeyde yetenekli ise kulüplere futbolcu kazandırabiliyor. çok fazla yetenekli futbolcunun olmaması altyapı için bahane değil; ne olursa olsun, bir futbolcudan azami randımanı almaya çalışmalı, "belki ilerde kiraya verilir, bonservisinden de kulüp 3-5 kuruş bi şey kazanır..." düşüncesiyle vasat futbolcu da boşlanmamalı.

    dediğim gibi, kimsenin verdiği emeği yok saymaya hakkım yok fakat; türk futbolunun yetiştirdiği az sayıdaki yüz akı istisna, kötü sistemin iyi ürünüdür bence.

    bu durumun defans yönüne daha sert yansıması da #269770'de çok güzel söylendiği gibi, defans'ın yetenkle değil, mentalite ile ilgili bir konu olması. insan "defans konusunda yetenekli" olamaz; defansın gerektirdiği zamanlama, eklemlere ve kaslara hakimiyet, oyunu doğru okuma, vs. becerileri ancak çalışılarak edinilebilir. bu şüphesiz, süratlenme, top kontrolü, pas, şut gibi ofansif becerilerin sadece yetenekle ilgili olduğu anlamına gelmez. fakat iyi bir hücum oyuncusu olmak, sadece çalışmayla başarılabilecek bir şey değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın