• 6
    doğrusunu seçtiğiniz vakit problem yaratmaz ancak şöyle bir sıkıntı var: anadolu takımları genelde gol yemeyip punduna getirirsek bir gol atalım zihniyetiyle sahada bulunuyor. bunun nedeni ise samet aybaba, mesut bakkal tipi her sene minimum iki takımla sözleşme yapan, taktik anlayışı dar hocalar. okan buruk gibi, sergen yalçın gibi en azından farklı şeyler yapabilen hocalarla umarım bu da aşılacak ancak henüz bu tarz hocaların sayısı çok değil.

    bir tane yakalarsam atarım zihniyetindeki takımlar genellikle ileri uca bir tane gol becerisi yüksek adam, iki tane de çabuk kenar adamı koyuyor. ligde üç büyüklerle adı öyle veya böyle anılan, istatistik kağıdında sivrilebilen adamlara bir bakalım yakın zamanda.

    serdar gürler avrupa'ya gitti-geldi. bizde olur mu? olmaz. neden? çabuk ama o çabukluğu biz ligde nerede verimli kullanabiliriz ki? dar alanda mahir değil. onyekuru'ya sövülmesinin iki nedeni vardı. birincisi, dar alanda 3 kişinin içine girip çıkamıyordu. bunu azalttı. dar alan becerisini yükseltti. artık kısa verkaçlar ile iniyor mesela. geniş alanda zaten kral. ikincisi de sağda çürümesiydi, o kendisinin suçu değil.

    halil akbunar? kendi takımında faydalı oynayabiliyor. bizde? olmaz. aynı nedenden ötürü.

    elia neden liginin tepeye oynayan takımlarında çok başarılı olamadı?

    nordin amrabat galatasaray ile en iyi maçlarını türkiye kupası'nda bile oynamadı. en iyi maçlarını avrupa kupalarında oynadı. manchester united'ı çok üst düzey futbolcu olduğundan değil, mahir olduğu oyuna uygun rakip olduğu için felç etti.

    yani anadoludan istatistik kağıdında veya oyunda parlayan adam ya böyle çabuk geniş alancılar oluyor ya da tarık çamdal gibi tempolu gidip gelen, başka bir kabiliyeti olmayan tipler. bir de yalçın ayhan tipi kalas savunmalar var. o da bizde olmaz. üçlü savunma oynayıp iki tane pasör stoperle oynamıyorsan o da olmaz.

    peki kimler var anadolu'dan galatasaray'da "doğru kurgu içinde" görmek istediğim?

    1- andre castro. kendisini ta porto'dayken bile alabilirdik. yaşı 31 oldu ama verimlidir, çift yönlüdür. kısa süreli sözleşmede izlemek isterim.

    2- trezeguet. dar alan becerisinin de fena olmadığına inandığım, yetenekli bir kanat forveti bence kendisi. hücumu çok yönlü bir adam.

    3- dario melnjak. ancak bu transfere çok sıcak bakmam. çünkü nagatomo ile birlikte sol bekte iki yabancı olmasına pek sıcak bakmıyorum. yine doğrudan formayı emanet etmeye de sıcak bakar mıydım? bilemiyorum. emin değilim. ama rize iyi sol bekler buluyor son birkaç yıldır. süreç ali adnan ile başladı.

    4- bernard mensah. bana göre kabiliyeti yüksek bir iki yönlü orta saha kendisi. castro'dan daha sıcak bakardım kendisine.

    5- ogenyi onazi. yine kabiliyetli bulduğum bir orta saha.

    6- vedat muriqi. fiziken kuvvetli, rakiple uğraşmayı seven, bu sezon skora katkı da yapmış bir futbolcu.

    bu isimler dar alana girdiğinde, girmek zorunda kaldığında çok saçmalamayacak insanlar. içlerinde dar alan sihirbazı var mı? bir parça trezeguet harici yok. ancak amrabat gibi dar alana girdim o zaman güreşmeliyim diyecek futbolcu da yok. amrabat'ı 3 kişi arasına soktuğunuzda sırtına ikisini alıp üçüncüsünü çalımlamaya çalışıyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın