resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 1667
    çok büyük beklentilerle zamanında başkan seçilmiş şahıs;

    dümenin başına geçtiğinde camiasında çok büyük beklentiler oluşmuştu. nede olda türkiyenin en varlıklı ailelerinden birinin mensubuydu. üstelik en büyük vaatlerinden biri kulübe 150 milyon euro ile gelecekti. fener 2004-2011 arası, o en şaşalı yıllarına geri dönecekti. van hooijdonklar, alexler, appiahlar, roberto carloslar, anelkalar, luganolar gelecekti.

    ama olmadı. aziz yıldırım ali koça 4 milyar tl borç bırakmıştı. üstelik bütün gelirler temlikliydi. birde fenerin başında demoklesin kılıcı gibi sallanan uefa ffp kriterleri vardı. taraftar baskısı ile mütevazı kadroyla fena işler yapmayan aykut kocamana yol verildi. transfer sihirbazı comolli ve teknik direktör cocu takıma getirildi. benfica karşısında şampiyonlar ligi bileti de kaçırılınca ekonomik olarak hepten zora düşüldü. maddi imkansızlıklar ve ffp kriterleri sebebiyle kadroya vasat adamlar toplandı. hoş zaten 8 yılda 1 şampiyonluk kazanabilmiş, şampiyonlar liginden yıllardır uzak bir ekibe hangi kalburüstü futbolcuları getirebilirdiniz ki?

    bir sezonda 3 hoca değişikliği yapıldı. transfer edilen 16 futbolcudan doğru, düzgün verim alınamadı. sonuçta türkiye kupasında ümraniyespor'a elenen, ligi uzun süre küme düşme hattında geçiren bir takım ortaya çıktı.

    ali koç'un fenerbahçesi belkide tarihin en kötü fenerbahçesi. üstelik ümit ışığıda gözükmüyor. kadronun yeniden sil baştan kurulması, uefa dan gelecek muhtemel ceza gibi sıkıntılar kapıda.

    ali koç bence bıraksın fatih terimin tazminatını kendi işine baksın. belki bugünlerde galatasaray düşmanlığı ile taraftarını uyutabilir ama yarın yine bir olası başarısızlıkta (ki bu kafayla çok büyük olasılık) kimse bu numaralarını yemeyecek. fenerbahçe yüzyıllık camia, babasının şirketi değil...
App Store'dan indirin Google Play'den alın