• 118
    futbol tanrısı (bkz: harry kewell) sayesinde kazandığımız ve kazancımızın yanı sıra, olumsuzlukları kadar bir sürü olumluğu içinde barındıran maçtır.

    1-buca maçı sonrasında başlayan 2-4-4 oynayıp golümüzü attıktan sonra 4-4-2 ye geçme hastalığımızın yerine, uzun bir müddet sonra maça 4-3-3 ile başlayıp, böyle gol bulamayınca, ikinci yarıda 2-4-4'e geçtik.

    bu 2-4-4'e geçmemiz az daha ecelimiz oluyordu. 4-3-3 ile başladığımız ilk yarıda bir sürü pozisyon yaratmamıza rağmen ne yazık ki gol bulamadık. attıklarımız da ofsayt gerekçesi ile sayılmadı. en önemlisi gençlerbirliği ilk yarı boyunca kalemizi göremedi bile. sadece uzaktan bir kaç şut denemesinde bulundu o kadar.

    ikinci yarıya 2-4-4 ile başlayınca gençlerbirliği uzun veya araya attığı toplar ile 3 tane yüzde yüzlük gol pozisyonu bulmasına rağmen hiç birini değerlendiremeyince futbol tanrısı herry kewell çıktı ortaya. elano-keita kombinasyonu ile golümüzü yazdı ve bu seferki sayıldı.

    en önemli yanı golü attıktan sonra gençlerbirliği'nin tüm baskısına rağmen, eskisi gibi hemen 4-4-2 ye geçmek yerine 2-4-4 te kalarak gençlerbirliği'nin mümkün olduğunca ileride (orta sahada) kalması sağlandı.

    teknik ekibin 4-3-3 ile başlanan maçta gol bulamadık diye ikinci yarıya 2-4-4 ile başlaması ne kadar büyük bir hata olursa olsun, golü attıktan sonra bu 2-4-4 ten vazgeçilmemesini sağlaması çok önemli bir olumluluktur. eskiden yapılan hata tekrarlanıp 4-4-2 ye dönülseydi hapı yutmuştuk. maç gene 1-1 biterdi.

    2-ankaragücü'ne bedavadan 3 puan vermiştik. bursaspor maçından zaten en fazla beraberlik beklemekteydim ama yenildik ve bana göre o maçtan kaybımız sadece 1 puandır.

    esas olan dişli takımlarla ali sami yen de oynadığımız maçlarda 3'er puanı cebe koyabilmekti. bu dişli takımlar; eskişehirspor, manisaspor, ibb ve gençlerbirliği idi. diğer üçü ile berabere kalabildik. en sağlamını ise tanrının yardımı ile bile olsa yendik. bu da bu sezonun en önemli olaylarından birisidir.

    3-tribün yine meyhane şarkıları ve kendini eğlendirmelere rağmen bu sezon ilk defa gol atıldıktan sonra ıslık ve protesto'nun önemini kavrayıp gereğini yaptı. bu olay da çok önemlidir. eğer geliştirilebilirse ikici yarıda ali sami yen rakip takımlar için tekrar cehennem haline gelebilir.

    4-gençlerbirliği futbolcuları, özellikle ikinci yarıda bizlerden 2-3 sakat çıkarmak için çok uğraştılar ve başardılar da. kewel-keita-arda-elano gibi futbolcularımızın ligin ilk yarısında sakatlanmadan ligi bitirmiş olmamız ve sadece baros'un sakatlanması da bizim açımızdan çok güzel bir olaydır.

    5-bu akşam trabzonspor fenerbahçe'yi yenecek ve bizim ligin ikinci yarısına lider olarak girmemizi sağlayacaktır. bu da ligin ikinci yarısına başlarken moral-motivasyon açısından bize inanılmaz katkı sağlayacaktır.

    tüm bunlara rağmen;
    ikinci yarı dan umutlumuyum!
    hayır.
    bu teknik ekibin bu takımı kaldıramayacak bir teknik ekip olduğunu görmekteyim. 6 aylık bir periyot ta bu kadar zayıf mantaliteleri ile hep böyle düşeş atamayacaklarını düşünüyorum. özellikle ligin ilk yarısının bitmiş olması, sadece ön sevişmenin bittiği anlamına gelir. asıl sevişme ligin ikinci yarısında başlayacak. umarım teknik ekibimiz bu aradan faydalanıp takkeyi önüne koyar, on yedinci lig maçında bile şişen futbolcularını (bkz: arda turan) rasyonel kullanmaya yönelik gelişmeleri sağlar.

    ikinci yarıda en korktuğum şey sakatlıklar nedeni ile oluşacak kadro zaafı. bir baros sakatlığının bizlere nelere mal olduğunu gördük. ikinci yarıda lig de daha sert bir futbol oynanacaktır ve inşallah bu tür kaygıları teknik ekibimiz de taşıyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın