resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 1496
    tarih bilenler bilir, büyük kitlelerin başında olan kişiler durumlar kötüye giderken ve kendi koltukları sallanırken başka bir hedef gösterme taktiğini kullanırlar. kontrol ettikleri kitle ise asıl kötü giden şeyi görmezden gelerek o hedefe odaklanır ve baştaki kişinin koltuğu kurtulur.

    örnek vermek gerekirse fransız imparatoru napolyon'un yiğeni 3. napolyon kötü giden ekonominin ve başarısızlıkların ardından, prusya krallığına savaş açmıştır.(1871) (tabii burada otto von bismarck'ın çok zekice bir şekilde konuşmayı editlemesi de var, tarihle ilgileniyorsanız kesin bakın) bunun sonucunda prusya fransayı yenerek almaya birliğini kurmuştur.

    bir başka örnek ise güney amerika'lı diktatorlerdir. arjantin diktatörü(adını hatırlayamadım) kötü giden ülke ekonomisinden dolayı üstüne gelen halka ingiltere'nin elindeki falklands adasını işgal ederek bir hedef göstermiştir. tabii sonra ingiltere adayı geri almış bu gereksiz ada yüzünden 500'e yakın kişi ölmüştür.

    sonuç olarak vizyon reis de aynı taktikleri uyguluyor. diyeceksiniz ulan bu halk salak mı fark etmiyor?
    verdiğim iki örnekteki lider de halkın büyük desteğini almış liderlerdi. bunların üzerine bu şekilde gidilmemesinin de sebebi budur. fenerbahçe taraftarının da şimdiye kadar bunu anlayamamasının sebebi bu. yoksa ortalama bir futbol taraftarından aptal değiller. sadece fazla destek verdikleri birinin hatalarını göremiyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın