• 33807
    nagatomo, galatasaray akademisi'nde bir araya geldiği çocukların sorularına içtenlikle yanıt verdi.

    galatasaraylı futbolcu nagatomo, sarı kırmızılı kulübün akademisinden ağırlıklı olarak u9 takımında oynayan minik futbolcularla bir araya gelerek onların sorularını yanıtladı.

    `futbolcu olmaya ne zaman karar verdiniz?`
    - güzel bir soru. 20 yaşında fc tokyo takımından teklif gelince profesyonel anlamda futbolcu olmaya karar verdim. ben 22 yaşına kadar üniversitede ekonomi okudum. okulunuzu ihmal etmeyin.

    `galatasaray'ı bizim kadar çok seviyor musunuz?`
    - hayatımdan daha çok seviyorum galatasaray'ı.

    `fatih hocanın en sevdiği özelliği nedir?`
    - fatih hoca bizler için çok önemli bir isim. japonya'daki insan da, italya'daki insan da fatih hocayı tanıyor. dünya çapında tanınan, çok önemli başarılara imza atmış bir insan. bazı teknik adamlar taktik anlamda iyidir ama futbolcu ilişkilerinde eksiktir. fatih hoca hem taktik anlamında donanımlı, hem de ilişkiler anlamında bize baba oğul gibi yaklaşan dürüst bir insan. bize baba gibi yaklaşır.

    `en sevdiğiniz ders nedir?`
    - beden eğitimi.

    `evde antrenman yapar mısınız?`
    - evet, yaparım. bireysel çalışırım. sizler de sık sık antrenman yapar ve çok çalışırsanız ileride büyük futbolcu olursunuz.

    atatürk ve 23 nisan'la ilgili `ne düşünüyorsunuz?japonya'da daçocuk bayramı var mı?`
    - atatürk'ün belki de verdiği kararların en güzeli, en önemlisi ve en değerlisi. çocuklar bizim geleceğimiz. ilerleyen yıllarda hepiniz büyüyüp çok önemli yerlere geleceksiniz. böyle bir günü yaşamak beni çok duygulandırıyor. atatürk mükemmel bir karar verip bugünü çocuklara adadı.

    `kahvaltıda ne yiyorsunuz?`
    - kahvaltı en önemli öğündür. bizim kendi kültürümüz farklı. çorba içiyoruz. pirinç de yiyebiliyoruz. akşam yemeğinde ise japonya'dan kendi aşçımı getirdim. benimle birlikte yaşıyor. et, tavuk, balık bu tip şeyler. abur cubur ve fast food tarzı yemeklerden kaçının.

    `örnek aldığınız futbolcu var mı?`
    - zidane, marcelo, ronaldo, messi, ronaldinho vb. birçok ismi sayabilirim.

    yuto nagatomo

    https://www.futbolarena.com/...urk-sozleri-369255h/
App Store'dan indirin Google Play'den alın