• 2196
    15 yaşımdan (2005 yılından) beri düzenli olarak yazılarını ve programlarını takip ettiğim duayen gazeteci. çok 2005-2006 sezonunda gerets'e demediğini bırakmıyordu. özellikle cihan haspolatlı'yı gerets'in manevi oğlu olmakla suçluyordu. "gerets hoca falan değil" cümlesini o dönem çok kez kurmuştur. ki hıncal uluç hücum futbolunu sever. korkaklardan nefret eder. gerets'in ilk sezonunda oynattığı futbol ise çılgıncaydı. buna rağmen kendisini hıncal bey'e bir türlü beğendiremedi. o zorlu sezonun sonunu hepimiz hatırlıyoruz zaten.

    2005'ten bu yana aradan 14 sene geçti. bu 14 senede galatasaray'ın birçok hocası oldu. hıncal'ın ise beğendiği tek bir hoca bile olmadı. adam beğenmiyor. hiçbir şekilde memnun edilmiyor. o dönemde görüşlerini çok dikkate alırdım aradan yıllar geçtikçe nasıl bir görüşe sahip olduğunu idrak ettim. ne istiyor, neyi amaçlıyor hiç bilmiyorum. ona göre gerets, kalli, bülent korkmaz, rijkaard, taffarel, hamza, skibbe, hagi gibi hocalar asla hoca değildi. 2011-2013 ve 2017-2019 dönemlerindeki fatih terim ise hocalığı unutmuştu. selçuk'u ve yasin'i bitirenin fatih hoca olduğunu zannediyor.

    ne zaman şampiyonluk yarışında olsa "bu galatasaray şampiyon olamaz" der. ne zaman kadıköy deplasmanına gitsek "fener bu haliyle galatasaray'ı 6-0'dan beter eder" der. ne zaman bir maçta iyi oynasak "rakip çok korkak ve kötüydü" der. her şeyi der ama katiyen bir şeyi demez; "galatasaray iyi futbol oynuyor". birkaç sene önce kendisine bu konularla alakalı bir mail atmıştım ama dönüş yapmadı. bu yüzden çok da üzerinde durulmaması gereken bir isim.

    yazılarını hala okurum, salı günleri a spor'da yayınlanan programını hala izlerim ama söylediklerini pek ciddiye almam. sadece okuması ve izlemesi bana zevk veriyor. he bu arada sadece galatasaray hocalarına sallamaz. fenerbahçe ve beşiktaş'ın bu zamana kadarki hocaları da hıncal'a göre asla hoca değildir. hepsi korkaktır ve saha kenarından oyun okumayı beceremez.

    görüşlerimiz ayrı olsa da, futbola bakış açımız farklı olsa da seviliyorsun üstad. umarım tv ekranlarında daha uzun süre seni görmeye devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın