• 1964
    yarın sabah açılışında borsada kulübün hisse değerlerini takip ediyor olacağım. bir spor kulübünün böyle bir bilanço yansıtabilmesi pek görülmüş şey değil. adeta gözde bir sektörde ihracat yapan, likit yapısı güçlü, pazar payı lideri bir şirket gibi bilanço rakamları geldi.

    umarım bundan sonraki süreçte istikrarı sağlarlar. 5 yıllık bir dönem sonunda, gerçek anlamda düzlüğe çıkılabilir devamlılık sağlanırsa. ama tekrar tekrar söylediğim gibi şampiyonlar ligi gelirine ekmek gibi su gibi muhtacız. şampiyonluk kazanılır kaybedilir; ancak ligi ilk ikide bitirmek çok önemli.

    bizim son yıllarda kaybettiğimiz özelliğimiz bu oldu. ya şampiyon oluyoruz ya da ligden tamamen kopuyoruz. bir yıl çeyrek final oynayıp ardından iki yıl şampiyonlar ligi'nden uzak kalmak bir anlam ifade etmiyor. 90'lı yıllardaki katılım istikrarını sağlamamızın finansal olarak bize katacağı şeyler artık geçmişin çok ötesinde.

    umarım buna uygun şekilde hareket ederler ve geçen yaz transfer sezonunda yapılan hatalar tekrar yaşanmaz. avrupa'da başarı demek, ışığımızın yeniden parlaması demek. yoksun kalınan sponsorluk anlaşmalarını istenilen miktarlarda yapma gücüne erişmek demek. ligdeki rakiplerle makası açmak ne kadar önemliyse yurt dışındaki esas rakiplerimizle gittikçe açılan makası da kapatmaya başlamak için epey geç kaldık. elimizi güçlendirmek için bir yerden başlamamız lazım. avrupa'da ses getiren bir galatasaray'ın stadyum isim hakkı, göğüs reklamı gibi konularda kapısında bekleyen olacaktır. şu anki mevcut durumda bunun uzağında kalmış olmamız da tabiri caizse bize dolaylı maliyet yaratıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın