resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 1459
    2 nisan 2019 günü oynanan galatasaray - yeni malatyaspor maçı sonrası fatih terim’in basın toplantısında “zamanımız varken paramız yok” diyerek işaret ettiği oyuncu kendisi olabilir. bilindiği üzere ffp kıskacı içerisindeyiz ve bu zamanımız varken paramızın olmamasının nedeni.

    diagne’nin galatasaray’a maliyeti ise şu şekilde özetlenebilir: a takım seviyesinde sadece 6 ay oynamış ve galatasaray altyapısından yetişmiş geleceği parlak bir türk stoperin; avrupa’ya transferinden elde edilen bonservis bedeli. galatasaray her yıl ozan seviyesinde oyuncu çıkartamıyorken -hatta türkiye’de bile örneği azken- diagne’ye verilen paranın oturup konuşulması gerekir. biraz da iç acıtan bir durumdur bence.

    diagne’nin transferini kolaylaştıran konular vardı.
    taraftar baskısı bunlardan en etkilisiydi. 6 aydır forvetsiz oynamak taraftarda tahammülsüzlük yaratırken ve çoğu kişi kötü oyunu forvetsizliğe bağlarken dibinizde 20 gol üstü atmış bir oyuncu duruyordu. diagne mevcut performansına bakarak alınmış bir oyuncu oldu böylelikle. mevcut performansı diyorum çünkü kendinden bir önceki gol kralı gomis, avrupa’nın en büyük 5 liginden biri olan fransa’da her sezon 15 gol civarı atıyordu. rüştünü ispatlayıp gelmişti kısacası. buraya gelirken de atıcağı gol sayısı aşşağı yukarı belliydi. gomis’in üzerine kurulu bir oyun 29 gole ulaşıp gol kralı olmasını kolaylaştırdı. ceza sahası içinde yaptığı tek vuruşların kalitesi onu gol krallığına taşıyan en önemli hususlardan biriydi. öte yandan kötü oyunun forvetsiz oynamaya bağlı olmadığını ise düşünen kişi sayısı çok azdı.

    ikinci olarak sosyal medya taraftarlığı transferde etkili oldu. çoğu kişi alanya *maçında gördüğü kırmızı kartı “galatasaray’a gelmek için yaptı” olarak yorumlasada oyuncunun mental açıdan sorunlu olabileceği yönünde yorumlamadı. çıktığı ilk maç* sonrası kırmızı kart görebilecek potansiyele sahip olduğu yönünde yorumlar yapabilabildi ancak. sosyal medyada diagne’nin galatasaray formasıyla paylaştığı fotoğrafı galatasaray taraftarları gördüğü zaman “galatasaray’a gelmek için can atıyor” şeklinde yorumlasa da trabzonspor formasıyla attığı fotoğrafta 3 maymun oynandı. diagne’nin amacının büyük kulüplerden birinde oynayıp göz önünde olmak olabileceği konusunda kimse fikir yürütmedi.

    eski kulübü kasımpaşa da biliyordu diagne’nin 10 milyon euro etmediğini ve etmeyeceğini. mevcut fırsatı çok iyi değerlendirip ederinden fazlasına sattılar.

    peki biz bunu yapabilecek miyiz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın