• 251
    (bkz: tarihte bugün)

    yakın tarihteki en ilginç maçlarımızdan biri.

    mersin zaten ligde olduğu dönemde özellikle istanbul'da bize hep ters gelirdi. bir de o dönem zaten ligin açık favorisi iken drogba ve sneijder transferleriyle ''lig zaten bizim.'' moduna girmiştik ki bu maçtan yaklaşık 1 ay önce de yine istanbul'da efsane orduspor maçı oynanmıştı.* bütün bunların üstüne bu maçtan 3 gün önce oynanan madrid maçı ve 3 gün sonra oynanacak rövanşı eklenince bu maç iyice ''bunu da aradan çıkartalım.'' maçına döndü.

    peki olaylar öyle mi gelişti? hayır. henüz maçın başında geriye düştük. yetmedi 30. dakika dany'e rakibinden daha güçlü olduğu için kırmızı kart çıktı. yetmedi hamit'in gereksiz faulüne sinirlenen ve devamında öfkesi artan fatih terim yine orduspor maçındaki gibi atıldı. bütün bunların yaşandığı ilk yarıda bir de 2 topumuz direkten döndü. anlayacağınız maça tam anlamıyla kaos hakimdi.

    neyse ki böyle puslu havaları seven galatasaray 2. yarıya son derece konsantre çıktı. drogba'nın aldığı penaltıyı burak gole çevirdi. ardından dünyanın en absürt gollerinden biriyle drogba 2-1 yaptı. yine drogba kapanışı yaptı ve 3-1 kazandık. bu arada 2. yarıda hasan şaş ve ümit davala da tribüne gönderilirken, sahaya bir ara taraftar girdi.

    ardından fatih terim'in o efsane basın toplantısı gerçekleşti. hoca ''uzaydan da yönetsem şampiyon olacağız.'' dedi ve sözünü de tuttu. tabii 9 maç cezayı da aldı.*

    bu arada bu maça 3 isim inanılmaz karakter koydu. farkın açılmasını önleyen muslera, 10 kişi olduğumuzu hissettirmeyen melo ve sadece gol atmayan, aynı zamanda teknik ekip yokken takıma liderlik yapan drogba.
App Store'dan indirin Google Play'den alın