• 89
    hamilton'dan bağımsız olarak bulunduğu yere tırnaklarını kazıyarak yükselmiştir. 2008 yılında monza'da yağmurlu hafta sonunda torro rosso'ya tarihinin ilk ve son pole artı yarış zaferini getirmiştir. hatta sezon boyunca redbull pilotları coulthard ve webber'den daha fazla puan toplamayı başarmış ve böylece redbull'a bir sonraki sezon için terfi etmiştir.

    hikayenin buradan sonraki kısmında vettel'in şansı inanılmaz boyutta dönüyor. 2009 sezonu ile birlikte değişen kurallar sonrası orta sınıf redbull takımı kural değişikliklerini iyi analiz ediyorlar ve üst sınıf bir araç yapıyorlar. o sezona kadar baskın araca sahip mclaren ve ferrari ise redbull'un 2014 kural değişikliklerine kadar gerisinde kalıyorlar. vettel ise 2010'dan 2013'e kadar 4 sezon üst üste şampiyon oluyor. burada ekstra bir şans olayı redbull 2008 yılı için mclaren'den olaylı bir şekilde ayrılan alonso ile görüşüyor ve fernando bu teklifi geri çeviriyor. hatta alonso redbull için o günlerde bir meşrubat takımıydı diyor.

    2014'te ise değişen kurallar sonrası mercedes tarihin en baskın aracını tasarlıyor ve hamilton bu sefer şampiyonlukları seyrediyoruz. vettel 2015'te alonso'dan boşalan ferri koltuğuna oturuyor ama bir türlü mercedes'in bu yükselişine engel olamıyor. bugün vettel'in bu kadar eleştiri alma sebebi yerine geldiği alonso, zamanında vettelli redbull'a karşı şampiyonluk şansını sonuna kadar zorlayabildi ve ferrari o zamanlar en hızlı üçüncü araçtı hatta dördüncü... vettel geldiğinden beri ferrari mercedes'e en yakın araç. son iki sezondur şuan ki ferrari mercedes'ten daha iyi olduğu pistlerde vettel saçma puanlar kaybederek şampiyonluğu kaybetmenin dışında sonuna kadar bile götüremedi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın