• 33687
    "galatasaray'da yine tarihi bir oylama gerçekleştirildi ve polat'ın ardından mustafa cengiz idari yönden ibra edilmedi. bu noktaya nasıl gelindi?
    mustafa cengiz, 27 oyla idari yönden ibra olmadı. buna operasyon yakıştırması yapmak doğru olmaz. bu tamamen mustafa cengiz ve ekibinin zaafıdır. eğer kongreye gelen 1720 kişiden bini evine dönüyorsa ve bu üyeler arasında yönetime oy verenler varsa başkan cengiz bunu sorgulamalıdır. brütüs'e benziyor kurmayları ve seçim ekibi güçlü olsaydı kongrede o üyeleri tutmayı başarırlar ve çok rahat ibra olurlardı. mali ibrayı büyük çoğunlukla kazanıp idari ibrayı 27 oyla kaybetmek okyanusları geçip çayda boğulmaya benziyor. 391 kişiyi kendi döneminde üye yapıyorsan ve bu kişileri getiremiyorsan, 331 oyda kalıyorsan hata kimde? cengiz'e şu sözü hatırlatayım: tedbir aklın yarısıdır. kongre tutanakları teslim edildikten itibaren cengiz'in 1 ay içinde mahkemeye başvurma hakkı var. ancak polat'ın idari ibrasızlığıyla bu ibrasızlığı başkan aynı kefeye koymamalı. çünkü polat'ın denetim kurulu ibra edilmişti. 'zamanımız yetmedi' mazeretiyle rapor bile hazırlamayan cengiz'in denetleme kurulunun ibra edilmemesi doğaldır. denetleme kurulunun bu sorumsuzluğu brütüs'e benziyor.

    kongrede 2525 oy alarak seçilerek gelmiş bir başkanın 27 oy farkla devrilmesi doğru mu? bu konuda tüzük değişikliğine ihtiyaç var mı?
    eski tüzüğe göre mali ve idari ibra birlikte yapılıyordu. bence doğru olan bu. ancak başkan cengiz ve ekibi yeni tüzüğe göre seçildiler. dolayısıyla iki ibranın ayrı yapıldığını bilmeleri gerekir ve buna göre önlem alıp hazırlıklarını yapmalıydılar. kaldı ki polat'ın idari ibrasızlığında o zaman düz üye olan başkan cengiz, ibrasızlık oyu vermişti. hem liseli hem lisesiz var demek ki galatasaray'da bir demokrasi var. 2525 oy arasında liseli de lisesiz de üye bulunuyor. burada cengiz önce görev verdiği ekibini yargılamalı. isim isim mali kongrede gelecekleri belirleselerdi ve takibini yapsalardı ibrasızlık yaşamazlardı. cengiz idari ibrasızlığı bu ayrıntıyı düşünmediği için yaşadı.

    cengiz, galatasaray sevdalisidir

    galatasaray yönetiminin seçim kararı almayacağı söyleniyor. bu olur mu?
    cengiz ve yönetiminin böyle bir karara imza atacaklarına inanmıyorum. mahkemeye başvurmaları çok doğaldır. eğer çıkacak karar olumlu olursa galatasaray'ı yönetmeye devam ederler. sokak dedikodularına bakarak 'başkan, galatasaray'ı kayyuma götürecek' diye düşünmek ve böyle bir yorum yapmak doğru olmaz. 'hata yaptım' deseydi çünkü mustafa cengiz müthiş bir galatasaray sevdalısıdır. söylemlerinde ne kadar hata yapsa bile idari yönden ibra etmemek cengiz'e yapılmış büyük haksızlıktır. ancak cengiz'in galatasaray başkanına 'cepçi ' diye hitap eden, 'sarı cuma' fikrini ortaya atan gökhan bilek'i balotaj kurulundan geçmemesine rağmen başkanlık kontenjanından kulübe üye yapması büyük hataydı. kongrede cengiz, kürseye çıkıp 'ben hata yaptım. gökhan bilek'in bugünden itibaren üyelikten atılmasını sağlayacağım' deseydi tıpkı mali kongrede kalkan eller gibi idari ibrayı da kazanırdı.

    operasyon olsa 300-400 oy fark olurdu

    yönetimi düşürenlerin başkan adayı, plan ve projelerinin olmaması da eleştiriliyor.
    adnan polat dev bir organizasyonla idari yönden ibra edilmedi ve seçime gitmek zorunda bıraktırıldı. çünkü arkasında galatasaray camiası ünal aysal'ı başkan olarak hazırlamıştı. böyle planlı ve programlı büyük bir organizasyon cengiz'e yapılmadı. eğer organizasyon yapılsaydı 27 oyla değil 300-400 oy farkıyla idari açıdan ibra edilmezdi. bir daha söylüyorum bu ibrasızlık laubalilik sonucu oluşan bir kazadır. sular durulmadan olmaz ayrıca cengiz sonrası galatasaray'da kimin başkan olacağı konusunda henüz bir çalışma yok. divan başkanı eşref hamamcıoğlu'nun başkan adayı olacağını düşünmüyorum. seçim kararı çıktıktan sonra mutlaka listeler hazırlanacaktır. bu kaos ortamında sular durulmadan kimse 'ben galatasaray'ın yeni başkan adayıyım ' diye ortaya çıkamaz.

    avantaj terim

    bu durum şampiyonluk ve kupa mücadelesine yansır mı?
    eğer galatasaray futbol takımının başında terim olmasaydı yabancıların fazla olduğu kadro ciddi olumsuz etkilenirdi. terim'in bilgi birikimi, tecrübesi, galatasaray camiasını tanıması iddia ediyorum mevcut yönetimin çok önündedir. kaosa sokmaz terim, takımı kaos ortamı içinde tutmaz, zihinsel olarak oyuncuları kupa ve lige konsantre eder. çünkü terim galatasaray'da çok fazla yönetim kaosları gördü çok fazla parasızlık dönemi yaşadı. terim'in varlığı bu zorlu süreçte galatasaray için büyük avantajdır.."

    levent tüzemen *
App Store'dan indirin Google Play'den alın