• 43
    sezonun ilk yarışı. merc fanlarını mutlu eden, tifosileri mahfeden, mclaren fanlarını intihar ettiren, williams’cıları ise spora küstüren bir yarış oldu. benim gibi redbull takipçileri için beklenti karşılandı gibi.
    öncelikle gerek ekşide gerek forumlarda gerekse burda pistin sıkıcılığı ve neden hala takvimde tutulduğu yazılmış bolca. monaco muhtemelen takvimin en sevilen pistidir ama yarış boyu neredeyse hiç geçiş yaşanmaz. her pistin kendi matematiği ve hikayesi olur. bana göre hiç geçiş olmayan pist sıkıcı değildir, takım stratejileri ve pilot performansları yarışları kurtaran etkenlerdir.
    merc cephesinde farklı senaryolar var, toto ve ekibinin geçen bottas’a attıkları geçen seneki keleklerden sonra bu ufak bir parmak bal oldu diyenler ve rosberg vol2 diyenler mevcut. öncelikle şunu belirteyim, bottas hiç öyle dendiği gibi memur bir pilot falan değil. kendisi son derece hızlı, istikrarlı, yetenekli ve gözü kara bir adamdır. bunu daha williams’dayken altındaki arabaya rağmen belli etmişti. ben bu sene merc’in iki pilot arasındaki rekabete izin vereceklerini düşünüyorum.
    ferrari cephesinde rezillikler silsilesi hakim. yorum bile yapmıcam çünkü yeterince yapıldı.
    sevgili renault, elinde dani ve nico gibi iki tane müthiş pilot olmasına rağmen bu aracı hazırlamaya utanıyor mu merak etmekteyim.
    mclaren honda motoru diye zırlayıp duruyordu yeni ama yeni motorarıyla da pek renk verdiler mi, no.
    williams ruhuna el fatiha. buradan nasıl geri dönüş yapacaklar bilmiyorum, bu saatten sonra ya çekilecekler ya köklü bir değişimle motoru falan değiştirmeleri gerekecek. umarım 2-3 seneye eski willamsı izleyebiliriz tekrar.
    alfa romeo (sauber) kimi raikonnen biraz heyecan yaratabilecek mi, sanmıyorum. öyle kazasız belasız sürecektir.
    racing point (force india) lance stroll'un takıma katılmasıyla önemli bir gelir kaynağı elde etmiş olabilir, bildiğiniz gibi lance'in babası bir milyarder ve oğluna ciddi anlamda yatırım yapıyor. ben bu takımda biraz hareketilik bekliyorum.

    gelelim sona, yani red bull'a. honda'ya güvenmek been dahil bir çoklarına göre kumardı, ancak redbull, özellikle de sir christian horner pek kumar oynamaz, kazanacak atı bilir. araç her zamanki gibi grid'deki en iyi şasiye sahip araç, ve bu sene düzlükte daha hızlı olduklarını gördüm. max'a ciddi yatırım yapıp ricciardo'yu göndermek mantıklı bir karar olabilir ancak benim fikrim sene sonu max %99 merc veya ferrari'ye gidecek. o zaman ne bok yiyecez merak ediyorum. gasly'nin ise ciddi bir hata olduğunu düşünmeye devam ediyorum. bence takımda sezonu tamamlayamayabilir bile.

    uzun bir yazı olmuş, okuyabilenler olduysa teşekkürlerimi sunarım, selamlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın