• 329
    haftasonlarini beklemem icin ek bir neden olan, sinirimi stresimi atan, sadece izlerken degil üzerinde konusurken ya da okurken de keyif aldigim en büyük hobim.

    herseyi bok etmeyi beceren ülkemdeki insanlarin da, özellikle erkek kesiminin büyük cogunlugunun hobisidir kendisi.

    bok gibi bir ortamda, pek cok sey kötüye giderken, insanlar günden güne karamsar olurken, kitleleri yöneten insanlarin futbolumuzun da icine etmek icin adimlar atmasini anlamak cok zor. taraftarlar, insanlar kimsenin umrunda degil, herkes bir cikar pesinde, sadece kendisini ve sadece 1 gün sonrasini düsünerek kararlar veriyorlar.

    3 temmuz süreci olarak da adlandirilan sike sürecinin örtbas edilmesi, hükümet destekli kasimpasadir, basaksehirdir, erzurumdur sudur budur takimlarin ligde gereginden fazla aktif duruma getirilmeye calisilmasi vs derken ciddi anlamda futboldan sogudum ve en büyük hobim dedigim konu artik beni mutlu eden bir konu olmaktan gün gectikce uzaklasmaya basladi.

    yine de galatasarayimizi takibe devam ettim tabi. sonra yükseleni asagi cekme cabalari; fatih terimin milli takima alinmasi, ki o sirada gün itibariyle basa getirilen senol günes bostaydi, ünal aysalin istifasi, sonra milli takimdaki krizler en son da 2018 2019 sezonunda tekrar yükselise gecmekte olan galatasarayimiz üzerine oynanan oyunlar iyiden iyiye futbolu hobim olarak degil de bir mücadelem gibi görmeme neden oldu.

    bugün ise tekrar yabanci oyuncu sayisi gündeme geldi ve ciddi kisitlamalar konusulmaya baslandi.

    yabanci takimlarla oynanan maclarda ebedi rakibini destekleyen kültürden gelen insanlariz. ülkece cogunlukla futbolumuz daha iyi duruma gelsin derdimiz var cünkü herkes bu konuda birseyler basarildigini görmek istiyor. böyle bir kültürde, üstüne üstük tarihinde olmadigi kadar altyapidan futbolcu cikarilan bir ligde, hali hazirda futbolcularimiz (yerli-yabanci) yurtdisina satilmaya baslamisken, ülke futbolunu geriye götürecegi kesin olan böyle bir kararin tartisilmasi daha nasil mümkün olur ciddi anlamda anlayamiyorum.

    kisisel cikarlarin en azindan pek cogumuzun eglence alani olan futboldan uzak tutulacagi bir ülke hayal ediyorum. umarim bu kararlar sadece tartismada kalir ve mevcut düzen bundan sonraki sürecte standart olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın