resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 1290
    attığı golden son derece rahatsız olduğum yeni santrforumuz. kendisi 10 milyon euro gibi bir paraya geldiği için doğal olarak bir baskı hissediyor, dolayısıyla transfer olduğundan bu yana oynadığı oyuna dair büyük eleştirilerde bulunmayacağım. ve fakat taraftarın 'diagne' diye tezahürat yapması skordan ötürü, bütün takımın ona gol attırmaya çalışması ise bana kalırsa amatörce bir hareketti.

    taraftar kısmıyla başlayalım: skor 0-0 iken veya 1-0 bizim lehimize iken aynı taraftar 'diagne' diye bağıracak mıydı, yoksa isminin ardından küfür mü edecekti, emin değilim. yanlış anlaşılmasın, isterse şampiyonlar ligi finali'nde 90. dakikada boş kaleye kaçırsın, yine de kimseye hakaret edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

    bir futbolcu 10 milyon euro'ya transfer oldu diye onu eleştirmek çok ucuz ve en basit yoldur. bu platformda da sıklıkla belirtildiği gibi sorun futbolcuda değil, yönetimdedir.

    gelelim takımın bana kalırsa amatörce olan hareketine: burası galatasaray ve bu takım tarihi başarılarla dolu profesyonel bir futbol takımı. isterse maç 10-0 olsun ve diagne tek bir gol dahi atamasın, resmî bir maç yapıyorsanız burada futbolcunun değil takımın önemli olduğunu hatırlamanız ve buna göre hareket etmeniz gerekir. mitroglou maçın 70 küsuruncu dakikasında oyuna dahil oldu, oyuna girdiğinden beri elini kaldırıp takım arkadaşlarından pas istedi. takım arkadaşlarıysa diagne'ye gol attırmanın peşinde olduğu için kostas'ı görmedi, görmek istemedi, gördüyse de ne olursa olsun diagne'ye pas vermeye çalıştı. kimse kusura bakmasın ama mitroglou elini kaldırabilecek pozisyonlara girebildiyse, diagne de girebilmeli, dahası girmek zorunda. burada diagne özelinde eleştirebileceğim tek bir nokta var, mitroglou'nun kabaca 15 dakikada kaldırdığı el sayısı kadar kendisinin de 90 dakika boyunca arkadaşlarından pas isteyecek pozisyonlara girebilmesi.

    günün sonunda 5-0'lık farklı bir galibiyet aldık, bu sevindirici ancak sanırım hepimiz hemfikiriz ki muslera'nın kritik kurtarışları olmasaydı takım, skor 1-0 iken hiç de umut vaat eden bir oyun ortaya koymuyordu. 2-0'dan sonra da zaten rakip takım oyundan düştü, bana kalırsa takımımız 5-0'lık bir oyun sergilemedi ne yazık ki.

    (bkz: 11 mart 2019 galatasaray antalyaspor maçı)

    edit: imla ve cümle değişikliği
App Store'dan indirin Google Play'den alın