resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1026
    sözleşmesi iki yıllık teknik direktörümüzdür. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan zizonkovac yine ortalığı karıştırmaktadır.kendi çalıp kendi oynamaktadır. altyapı dan üstyapı ya oyuncu çıkartılırken en önce fiziki yeterliliklerine bakılır. özellikle türkiye gibi avrupanın en sert liglerinden birinde oynanıyorsa genç oyuncuların önce güçlü çevik ve hızlı olması önemlidir.

    emre çolak daha dün a2 takımında maça çıktı ve gördük ki hala bacakları güçsüz hala üstvücudu gerekli gelişimi gösterememiş. altyapıdan bu seviye oynayabilecek tek adamın çetin güngör olduğu da belli. serdar eyilik bile çıtkırıldım, aydın ın zaten gamsız saymıyorum.

    martta kongre varken 4 yıllık sözleşme imzalamak yanlış bir stratejidir. adnan polat tekrar seçilmemesi halinde kulübe ekstra tazminat yükü getirme olasılığı olan bu riski almamıştır. elbette eğer seçimi kazanırsa rijkaard ın sözleşmesi uzatılacaktır tıpkı kewell gibi.

    futbol devrimi diyorsak bunun 1 yıl gibi kısa bir sürede olmayacağını hepimiz biliyoruz. şimdi tekrar bakalım galatasaray gibi iç dinamikleri çok sallantılı olan bir kulüpte herhangi bir başkanın 4-5 yıllık planlar yapması olası mı doğru mu?

    özhan canaydın 6 yıl kaldı ama gerets dışında hiç bir hocaya 2 yıl sabretmedi ki gerets in ikinci yılında neler olduğunu çok iyi biliyoruz. ikinci fatih terim döneminde sabredilseydi şimdilerde yeni bir süper takımımız olacaktı belki de. ama yönetimsel zaafiyetler ve politik oyunlar nedeniyle olmadı o.

    şimdi bırakın da rijkaard bildiğini yapsın. bırakın zizonkovacı evlenmedenolmazı çıldırtsın delirsin. onlarda gelsinler kussunlar buraya, çemkirsinler.sanki biz gerçekten iyi bir takım olduğumuzda, şampiyon olduğumuzda avrupa yı sarstığımızda onlar sevinmicek.

    rijkaard başlığındazizonkovac ve benzerleri hakkında şu yorumu yapmak belki de en doğrusudur. onlar terkedilmedim demek için durup dururken terkeden sevgili gibidirler. işler yolunda gitmediğinde sırf ben demiştim demek için, kendi ego larını galatasaray ın önüne koyuyorlar. başarısız olucaksak da bırakın bu şekilde başarısız olalım. çünkü bu taraftar yıllardır ne yaptığını, ne yapmak istediğini bilen bir teknik direktörü ilk defa görüyor.

    bekleyin biraz. öyle konuşun.6 ay olmadı adam geleli.14 yıl bekleyenlerin 1-2 sene bekleyememesi heralde, belki de, yaşlılığın sebebidir.

    ama eğer amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmekse,buyrun atış serbest.
App Store'dan indirin Google Play'den alın