• 38
    bizim takımda yasak olan. ha neden yasak, nasıl yasak, bilmiyorum ama yasak kesin. onun dışında modern futbolda, hele ki erken ortalar, kilidi açmanın en etkin yollarından. ama dediğim gibi bizde yasak.

    edit: avrupa takımlarının hala orta yapma konusunda ısrarcı olduğu ve en fazla orta yapılan liglerden birinin de premier league olduğu buradan görülebilir: https://soccerment.com/...-effective-strategy/

    ha tabii ki yazıda da belirtildiği üzere burada kast edilen, caen gibi ilerideki uzunlara gelişigüzel top atmak,bilinçsiz ceza sahasına yollanan çalışılmamış, deyim yerindeyse şişirilen toplar değil. öyle olduğunda zaten etkinliği yok orta yapmanın tabii bir icardi'niz yoksa. swh. kaldı ki barcelona-napoli gibi takımlar oyuncu yapıları ve oyun şekilleri gereği zaten bu yola çok baş vurmuyorlar. biz rakibi göbekten delemiyorsak (ne ikiye bir ne şut tehdidimiz var;) ve diagne gibi bir pivotla oynayacaksak, bizim ligimizdeki defans oyuncuları yerleşme ve pozisyon bilgisi/pozisyon alma konusunda zayıfsa, bu yöntem bizim ligimizde gayet çalışıyorsa (q7, gg, caner, dirar, isla, novak, pereira vs.yaptıkları ortalarla takımlarının bulduğu goller) bu düzene çalışmak mecburiyetindeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın