2018-19 UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu Rövanş Maçı
23:00
0 - 0
  • 159
    benfica'nın kimliği olmuş olan hızlı ve atik aynı zamanda ortalama teknik oyun yapısı doğrultusunda bu maçta çıkarabileceğimiz orta saha varyasyonları beni dehşete düşürüyor bu maç hakkında.

    fernando olmadığı için elimizde kaldı donk, ndiaye ve selçuk. ben olsam olsa da oynatmazdım gerçi.

    orta saha ikilisini hangi kombinasyonla kurarsan kur benfica'nın futboluna yeterli karşılığı verecek bir ikili çıkaramıyorsun o yüzden kafanda kurduğun oyuna, ideale en yakın ikili olmalı.

    selçuk yumuşak ağır ve hantal ama en teknik olanı.

    donk fiziksel dominasyon olarak en iyimiz olsa da hız ve çeviklik olarak selçuk'tan biraz daha kötü ve genel anlamda benfica'ya karşı kullanabileceğin en kötü adam çünkü fiziksel gücünü kullanabilmesi adına yeterli hızı yok kolayca ekarte edilebilir ve kullanabileceği tek avantaj olan güç bize kart sorunları yaratabilir. şöyle düşünün; kızılırmak'ın orta yerine bir tane çam ağacı yerleştiriyorsunuz. eh pekala ağaç yerinde duruyor ama su ağacın sağından solundan hayvan gibi akmaya devam ediyor.

    ndiaye ise hız ve çeviklik olarak benfica oyununa cevap verebilecek en yeterli oyuncumuz olsa da onun da bu hız ve çevikliği kontrolsüz bir güç. ortalama bir zeka ve teknik ayakla kolayca presi sonuçsuz bırakılıp oyundan eksiltilen bir oyuncu. tekniği de vasat.

    takımın bu maça özel benimseyeceği oyun planı hangi iki oyuncunun kullanılacağı konusunda belirleyici olacak.

    açıkçası benim düşünceme göre benfica'yı benfica'nın uzmanlaştığı tempo ve hız oyunuyla alt edemezsin. oyun kontrolünü ele alan teknik bir oyunla alt edebilirsin ancak yine de benfica'nın hızlı ataklarını düşünüp buna önlem alman gerekiyor.

    terim'in yerinde ben olsam bu doğrultuda benim orta saha tercihimdeki ilk isim kesinlikle selçuk inan olurdu. çünkü orta saha bu maç için hayati bir önem arz ediyor. orta sahayı verirsen her şeyi verirsin. ve ondan da önemlisi ileri hattın çalışması ve takım boyunun uzamaması için arada selçuk gibi o bağlantıyı bir şekilde ayarlayabilecek bir oyuncu elzem. çünkü takım boyu uzadığı anda ileride belhanda, feghouli ve onyekuru'nun karşılabilecekleri toplu prese karşın yapabilecekleri hiçbir şey yok, lime lime ederler.

    selçuk'u merkez ortasaha olarak değerlendirdikten sonra kaldı yapacağımız defansif orta saha seçimi. bunun için de birkaç şart ile beraber en ideal seçimin ndiaye olacağını düşünüyorum.

    nedir o birkaç şart?
    ndiaye kesinlikle bölgesini boşaltıp terk etmeyecek.
    kontrolsüz preslere asla kalkışmayacak
    olabildiğince basit oynayacak.

    bu şartlarla hem ndiaye'nin risk unsurlarını minimuma indirip hem de enerjisi ile hızlı benfica ataklarına bir nebze engel olabiliriz. ancak bu şartlara boyun eğmesi gerekiyor. eğer ndiaye topla saçma yerlere girerse olmaz, ndiaye belhanda'ya yakın oynamaya kalkarsa olmaz, saha içindeki en ileri noktası orta saha çizgisi olması lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın