resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 821
    daha diagne’ye göre oynamaya başlamadık ki. hücum varyasyonlarımızda diagnenin rolü bile yok. ya belhanda ile ya da feghouli ile merkezden hücum etmeye çalışıyoruz. ya da onyekuru soldan inip gol atmaya çalışıyor. diagne’nin en çok gol attığı pozisyonlar hangisiydi kasımpaşa’da. trzequet’in ceza alanına attığı diyagonel paslar değil miydi? peki oynadığımız son iki maçta tek bir tane diyagonel pas atıldı mı? hayır. e o zaman nasıl fikir yürüteceğiz? (trabzonspor maçının hemen başında benzer bir pas atmıştı belhanda ona da iyi vuramamıştı diagne o kadar)

    öncelikle hücum planımızı diagne’ye göre yapmak, kanatları ve orta sahayı diagne’yi esas alarak oynamaya ikna etmeliyiz. bunu yapma kolay mı? kesinlikle kolay değil. çünkü alışılmış bir oyunu var galatasaray’ın ve bu santrafor merkezli bir oyun değil. yani değişim kolay olmayacak gibi.

    bizim belhanda’yı sağda, emre akbaba’yı solda oynatmamız gerekir. böylece hem sağdan hemden soldan atılabilecek diyagonel (köşegen) paslarla rakip defansı çaresiz bırakabiliriz. feghouli son haftalarda çok formsuz ve takıma katkısı nerdeyse sıfır. umarım en kısa sürede emre akbaba form tutar ve hem feghouli’ye hem de belhanda’ya alternatif oluşturur ve onların da formunun yükselmesine neden olur.

    (bkz: 14 şubat 2019 galatasaray benfica maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın