resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Vasco da Gama
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 2121
    kendisine takımdan ayrılması konusunda duyarlı davrandığı için teşekkür etmek istiyorum ki maicon'un böyle olduğu ve sorun çıkarmayacağı aşikardı çünkü yine daha önce de anlaşmış ancak zaman yetersizliğinden dolayı transferi gerçekleşmemişti. kendisi de bize ait sözleşme ile kiralık gittiği için aynı maaşı alacak arabistan'da en azından bonservisinin verileceği güne kadar.

    kendisine teşekkür ettikten sonra ben aklıma takılan başka bir şeyi konuşmak istiyorum. kendisinin 1,5 yıllık kiralama getirisi hiç hoş değil. 1,7m€ gerçekten hiçbir şey, ederinin çok çok azı. çeşitli platformlarda insan aklıyla dalga geçercesine ya 1,7m€ nakit aldık maicon'un da 3,3m€ maaşından kurtulduk oldu da bitti maaşallah hoop 5m€ hesaplamaları çok gülünç. en son adnan polat zamanında bir transferde böyle bir şark kurnazlığı yapılmıştı. ve de o resmi olarak yapılmıştı.

    serdar aziz gibi işte yaaa! diyecekler için hayır öyle değil. bu serdar aziz olayından farklı. farklı çünkü serdar aziz'de kulübün serdar'a geçmiş hak edişlerinden dolayı borcu vardı ve serdar aziz'e ödenen geçmiş hak edişleri yine serdar tarafından kendi bonservisi alınarak bize geri ödendi.

    maicon'a borcu olabilir mi kulübün? hiç sanmıyorum çünkü herkesin ayan beyan bildiği üzere maaşlar sadece yerli oyunculara bindiriliyor. çünkü yabancılar zaten yabancı topraklarda para kazanmak için oynuyor ve bu yüzden de mali konularda çok daha duyarlı olup sorun çıkarabiliyorlar.

    tekrar maicon'a dönersek, gelecekteki hak edişlerinden doğan 3,3m€ bizim sorunumuz değil, herhangi bir oyuncu transferi kabul ettiği zaman onlar zaten yalan oluyor, ödenmiyor, karşılıklı anlaşma feshinden dolayı. o yüzden gelecekteki hak edişlerini hesaplayıp; ooooh kar ettik mantığı saçma.

    şimdi tekrar 1,7m€'luk komik bedele gelelim, bunu da kap bildirisinde oyuncunun muhtemelen zorunlu satın alma opsiyonunun bedelinin bildirilmemiş olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

    şimdi desek ki bizim bu yaz luyindama'nın bonservisini almak için ödememiz gereken 5m€ var bu 5 milyonu da biz aynı şekilde maicon'u alan kulüp ile anlaşıp öyle denkleştireceğiz. buraya kadar her şey çok güzel evet ama benim de bir sorum olur o halde. niye maicon yarım sezon değil de 1,5 yıl kiralanıyor peki? suudi ligi, sezon açılışı falan fistan, dur bakalım maicon'un performansını görelim gibi bir düşüncesi olacağını da sanmıyorum suudi takımının. o kadar seçici olmadıklarını biliyoruz adamların ayrıca geçen sene de istiyorlardı zaten.

    çok karışık bir iş bence bu. bakalım neler olacak. bizim kulübün de son dönem kap bildirimleri birazcık daha kapalı olmaya başladı. sanırım transfer piyasasında kulübün elini güçlendirmek için bazı maddeler tam olarak açıklanmıyor herhalde.

    her halükarda bekleyip göreceğiz.

    edit: bu girinin nedeni olan saçma görüşe dair bir örnek; https://twitter.com/.../1092523999459008513
App Store'dan indirin Google Play'den alın