• 404
    galatasaray yönetiminin elini kolunu bağlayan sistemdir. yönetimin bu kadar suçlanmasının da asıl sebebi bu kuraldır.

    uefa'nın tüm kulüplere aynı oranda ffp uygulamadığı da yadsınamaz bir gerçektir. bugün psg'nin parayı basıp alamadığı oyuncu yok. peki gelir/gider tablosu kontrol ediliyor mu? tartışılır.

    şahsi fikrim bu kuralın türk futbolu açısından gayet olumlu olabileceği yönünde. fakat uefa'nin ülkemizin kur farkından kaynaklı yaşadığı mağduriyeti de göz önünde bulundurması gerekiyor. süper lig, kupa gelirleri tl bazında. biletler tl. yayın gelirleri tl. avrupa'ya gidemeyen kulüplerimizin euro bazında geliri yok.

    iş maaş ödemesine geldiği zaman tüm işlemler euro ile yapılıyor. zaten biz maaşı düşürüp tl ile ödemeyi istesek bu sefer de oyuncu gelmiyor. bu noktada uefa'dan önce tff'nin devreye girip, kulüplere tek çıkar yolun altyapı olduğunu hatırlatması gerekiyor.

    galatasaray, ozan kabak gibi bir potansiyeli yetiştirdiği için bu dar boğazda forvet transferi yapabilecek. sonuç olarak, ffp sayesinde hem transferlerde daha tutumlu olunacak hem de daha seçici davranılacak. belki de ince elenip sık dokunulan bu forvet transferi bize şampiyonluk kapısını aralayacak. ileride gelir-gider tablomuza baktığımızda mustafa cengiz sonrasını yeşil görmek dileğiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın