resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 5674
    belhanda'nın 8-10m euro arası bi fiyatla arap yarımadasına satılması gerektiği konusunda renktaşlarımız arasında bi konsensüs olmuşmuş durumda. pardon ama bunun şampiyon yolunda giden bi türk takımı için hiç de iyi bi fikir olmadığının farkında değil miyiz? şimdi izninizle 2 yönden bu satışın doğru bi karar olmadığını açıklamaya çalışacağım:

    - fiyat: ıskartadan çıkarılmış bi oyuncu, piyasası da pek yoksa eğer onun satışından koparılan her akçe kârdır, çünkü kontratından kurtulmak istiyorsundur. belhanda böyle bir durumda değil. bunun dışında değerini bulmuş tüm oyuncuların satılması mantıklıdır tabi ama yerine en az onun kadar oynayabilecek bir oyuncu ya da onsuz da oynanabilecek bi formasyon bulunması şartıyla, özellikle kış transferinde. bu noktada şöyle bi soru aklımıza gelmeli: biz ne zaman satılan oyuncunun hemen, anında yerini doldurmayı başarabildik ki? ayrıca başarı hedefli takımlarda düzenli oynayan oyuncu ancak ve ancak değerinden çook yüksek bi fiyata satılır, özellikle takımınız halihazırda bi oyuncusunu satarak ffp için iyi kötü bi bütçe oluşturmuş ise.

    - performans: yukarki paragrafta da biraz bahsetmiştim... hadi sattın diyelim yerine kimi ve daha da önemlisi kaça getirebilirsin ki? "e güzel kardeşim şu norveç ligindeki elemanı alırsın 5 m ye* üstüne bi de mozambik liginden şunu da kiralarsın yarım sezonluğuna olur, biter" dediğinizi duyar gibi oldum. kendisini yüksek seviyede -evet tsl bu liglerin üstünde ve ben açıkçası al'nin de peşinden gidilmesi tarafındayım- henüz hiç kanıtlamamış bir futbolcunun ne zaman "tak" diye başarı kovalayan bi takımda katkı verdiği görülmüş? özellikle benzer kültürlerden ya da ekollerden gelmemişlerse...

    younes için "galatasaray' ın 10 numarası olabilir mi kardeşim?" sorusu, doğru bi sorudur. hele o formayı daha öncesinde metin oktay, hagi, sneijder, arda turan* gibi efsaneler giydiyse fakat şu unutulmamalıdır ki galatasarayımızın orta sahasının denkleminden bizim faslı çılgınımızı çıkardığımız zaman sitemimiz çöküyor.

    (bkz: geçiniz bunları)

    e: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın