aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 53
    ömer üründül literatüre sokmuş olabilir bunu. nasıl ki hagi' nin yüzünden bir lanete kapılıp yıllarca yeni hagi aradıysak hakan şükür yüzünden de yıllarca bunun peşine takıldık. tam kurtulduk diyorum tekrar kötü futbolun sebebi pivot santrafor eksikliğine bağlanıyor.

    arkadaşlar hakan şükür pivot santrafor değildi. bir rasim ozan kütahyalı hoydaaaası duydum ama sakin olun. demek istediğim şu ki drogba afrika için neyse, zlatan avrupa için neyse hakan şükür de asya için oydu. biz kendimizi avrupa ülkesi saysak da günden güne daha doğulu bir ülke oluyoruz zaten. işte o yüzden asya kıtası üzerinden düşünürsek hakan şükür bu kıta tarihinin en önemli hücum oyuncularından biriydi, hatta bana göre ilk üçtedir. yani hakan şükür pivot özellikleri olduğu için iyi forvet değildi ve fatih terim de pivot forveti çok sevdiğinden hakan şükür'le oynamadı. hakan şükür inanılmaz üst düzey bir forvet olduğu için pivot özellikleri de vardı ve fatih terim de hakan bu kadar üst düzey bir forvet olduğu için hakan ile oynadı. ancak buradan yola çıkıp fatih hoca pivot forvetli sistemi sever demek bana doğru bir çıkarım gibi gelmiyor. gomis ile oynayıp şampiyon olurken mesela, gomis pivot forvet falan değildi. kaleye yüzü dönükken topu isteyen ve öyle etkili olan bir ceza sahası golcüsüydü. keza fiorentina ile ligin anasını ağlatırken de nuno gomez ve enrico chiesa ile oynadı fatih terim. arkalarında da rui costa vardı hatta. günümüz futbolunda artık büyük takımların pivot santrafor diye bir şey kullanmadıklarını düşünüyorum ben. aksine, topla da topsuz da hareketli, yer değiştirebilen, pas yapabilen, adam geçebilen repertuarı çok geniş hücumcular büyük paralar ediyorlar artık. bana göre bu pivot santraforların günümüzdeki kralı benzama' yı çoğunuz sevmiyorsunuz mesela ve real' in başarısızlığını da benzama ''öküzüne'' bağlıyor bazılarınız. bu arada benzama baya baya iyi bir hücum oyuncusuydu. şimdi hem yaşı 30' u geçti hem de futbol değişti. daha falza şeyi daha iyi düzeyde yapabilen adamlar büyük takım forveti olsun isteniyor artık.

    ben galatasaray' a iyi bir forvet istiyorum. topu tutan, pas atan, şut atan, adam geçen yani günümüz futbolunda bir hücumcudan değil neredeyse bir futbolcudan beklenen her şeyi yapabilen bir forvet istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın