resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 12913
    gollerini genelde tekniği ya da zekasıyla değil ligimizin çok üstündeki fizik kalitesi (boy-sıçrama-çeviklik-kuvvet-bacak boyu vs) sayesinde atan futbolcu.

    klasik bir burak yılmaz golü nedir? burak defansın arkasına sarkar ve ara pası gelir. burak ceza sahasında rakip stoperi ezerek kafa vuruşu yapar. burak kenar ortasına rakip stoperden önce yetişir.

    ne saymadık? burak rakibi çalımlayıp köşeye bırakır, burak nefis bir vücut hareketiyle kaleciyi pazara gönderir, saymadık değil mi. (2012-13 schalke serisini ayrı tutuyorum, o dönem bambaşka bir futbolcu olmaya yaklaşmıştı).

    burak 85li, yani 2019 yılında 34 olacak. kendisine iyi baktığına eminim hem de kilo almayan kolay kas kaybetmeyen bir vücut yapısı var muhtemelen ama profesyonel sporcu için - hele tamamen fizik üstünlüğüne dayalı bir sporcu için - güvenilecek yaş değil 34. sakatlık geçmişi de hayli. ben beşiktaş'ın bu transferden pişmanlık duyacağını ve burak'ın ikinci beşiktaş macerasının nihat kahveci gibi olacağını düşünüyorum.

    ps: kendisinden nisan 2017'den beri tiksinirim ama pek de önemli değil. herhangi bir üst düzey takıma yarar sağlayacağını düşünsem karakterine falan bakmazdım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın