resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 2427
    garry rodrigues, kanaatimce birileri kulağına kar suyu kaçırdıktan sonra performansı düşmüş futbolcudur. oynama şeklinden bu çok açık belli oluyordu ama tabi onu anlamak herkesin harcı değildi. menejerlerin futbol dünyasına verdikleri en büyük zarar budur. bir yerlerden gizli teklif alınca hemen futbolcusuna rölantide oyna sinyalini gönderiyorlar. sezon başında mükemmel oynayan rodrigues ne oldu da birden tarık çamdal’a bağladı. çünkü mustafa cengiz kendisi için 30 m euro bonservis ücretinden bahsetmişti.

    ben yönetimde olsaydım maaşına zam yaparken sözleşmesini de en az bir yıl uzatırdım. böylece sererek ve de yatarak transfer olma ve yıllık ücreti ikiye katlama fırsatını elinden alırdım. çünkü o zaman üç yıl boyunca direnme ihtimali sıfıra inerdi.

    bu düzen futbolcunun sömürülmesini engellerken kulüplerin sömürülmesine yol açmaktadır. çünkü futbolcu kendisini bir kulüpte vitrine çıkarıp başka bir kulüpten çok daha iyi bir teklif alınca hemen sermeye başlıyor. böylece ilk transfer sezonunda bonservisi üçte bire düşüyor. aradaki farkı da futbolcu cebine atıyor.

    bu nedenle fifa’nın bence aşağıdaki değişikliklere gitmesi ve tarafların birbirini sömürmesini engellemelidir.

    1-öncelikle serbest kalma bedeli 25 yaşını dolduruncaya kadar mümkün olmamalı. yıllarca altyapıda masraf et, yetiştir sonra da şu kadara serbest kalır maddesi koydur uçup gitsin. böyle bir adaletsizliği kim kabul edebilir. hatta altyapıda yetişen futbolcuların 18 yaşını dolduranlar için kulüp otomatikman beş yıl oynatma hakkı tanınmalı. ücretini de aldığı süreler belirlemeli.

    2-futbolcuya verilen yıllık bedel bütün maçlarda tam olarak oynama haline münhasır olmalı. kadroya giremediği ya da cezalı olduğu maçların parası bu bedelden düşülmeli. hatta gerekirse alacağı ücret aldığı süreye göre belirlenmeli. sakatlık halinde ücretinin %70’ini almalı. böylece hiçbir futbolcu sererek hem parasını kazanma hem de düşük bedelle transfer olma imkanına sahip olamayacak. hele tarık çamdal olayları hiç yaşanmayacak.

    3-otuziki yaşından gün almış futbolcuya 1+1 yıldan fazla sözleşme yapma yasağı konmalı. böylece kulüplere son bir kazık atılması ihtimali baştan engellenmeli.

    daha geliştirilebilir bu kurallar. benim ilk aklıma gelenler bunlar. daha detaylı düşünürsem çok daha mükemmel uygulamalar önerebilirim.:)

    sonuç olarak yönetimin yerinde olsam garry rodrigues’i 20 m euro’dan aşağı vermezdim. öyle 8 milyon euroları hakaret sayardım. en etkili ve en tecrübeli döneminde ikibuçuk yıl daha katkı almak için uğraşırdım. ancak son üç ayına bakanlar tabi ki 8 m euro iyi para diyebilirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın