resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 2415
    hakkında, neden sağ açık olduğunu ve sağ kanatta daha etkili olduğunun söylendiğini anlayamadığım; çünkü kendisinin orjini sol kanat olan, taraftarın bahsettiği üzere sağ kanat olmayan futbolcumuzdur. ama bu demek değil ki sadece sol kanat oynar; iki kanatta da görev alabilir.
    biraz çalışma yaptım ve onu sizlerle paylaşmak istiyorum.
    -geldiği günden bu yana süper lig’de sağ açık oynadığı maç sayısı: 20
    16/17: 8 maç 1 gol 1 asist
    17/18: 12 maç 1 gol 5 asist
    sağ açık süper lig toplam skor katkısı: 20 maç 2 gol 6 asist

    -geldiği günden bu yana süper lig’de sol açık oynadığı maç sayısı: 36
    16/17: 5 maç 2 asist
    17/18: 20 maç 8 gol 6 asist
    18/19: 11 maç 3 gol
    sol açık süper lig toplam skor katkısı: 36 maç 11 gol 8 asist

    evet, görüldüğü üzere kendisi sanılanın aksine sol kanattır ve sol kanatta daha verimli bir performans ortaya koymuştur. 2017/2018 sezonunda tudor bey tolga ciğerci‘den bir sol açık oluşturmaya çalıştığı için kendisi sağ açık oynamaya mahkum bırakılmış, tolga’nın bitmek bilmez sakatlık furyası başlayınca sola kaydırılmış, sağa ise takıma geç katılan feghouli montelenmiş, sezonun geri kalanındaysa formda bir gomis’in kaymağını yemiştir. (yiğidi öldür hakkını yeme; saha içi uyumları, oyunları güzeldi gomis’le.)
    artık toparlayalım. sanılanın aksine hiçbir zaman sağ kanat oyuncusu olmamıştır. yine hiçbir zaman ekstra bir futbolcu olmamıştır, olamayacaktır. geldiği ilk günden beri karşıydım, hiçbir zaman bizim futbolcumuz olacağını düşünmedim. topu al, hızınla bir şeyler yapmaya çalış, kafayı kaldırma, çizgiye inmeye çabala, içeri orta kes; misyon tamam. ama zaman ilerledikçe(özellikle 2017/2018 sezonu)tam diyordum ki bana lafları yedirecek, toparlamaya başladı diye ama yok... forma numarasından mı oldu yoksa ben oldum havasından mı bilinmez yine özüne döndü. söyleyeceklerim bu kadar.

    kaynak: https://www.transfermarkt.com.tr/...s=12&trainer_id= sağ kanat süper lig

    https://www.transfermarkt.com.tr/...s=11&trainer_id= sol kanat süper lig

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın