resim
Eric Maria Lambertus Gerets
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:69
Uyruk:Belçika
  • 647
    ilk senesi gerçekten hücum anlamında çok çok iyiydi. necati ateş, hasan kabze, ümit karan, sasa ilic, hakan şükür gibi hücum hattından maksimum verim almıştı hoca. stoper rotasyonu türkiye ligi için yeterli olsa da defansif bekler konusunda eksikliğimiz vardı. orta sahayı da alioum saidou'nun çabalarıyla toparlıyorduk.

    üstelik o dönemin altın jenerasyonu olarak beklenen özgür can özcan, cem sultan, mülayim erdem, aydın yılmaz, arda turan, mehmet güven, ferhat öztorun, uğur uçar, zafer şakar, sabri sarıoğlu, murat akça gibi isimler vardı. bunların kimi kadroda, kimi kiralık olarak başka kulüplerdeydi.

    bu genç isimlerin de takıma uyum sağlamasıyla ikinci sezona dair çok daha büyük beklentiler vardı. belki de hocanın erken ayrılışına sebep olan hayal kırıklığı bundan kaynaklıydı. ayrıca yapılan transferler de yetersizdi. o dönemin üst düzey yerli oyuncularından tolga seyhan kiralanmıştı; ancak varlık gösteremedi. inamoto, okan buruk ve carrusca transferlerini zaten konuşmaya gerek yok. üstelik şampiyonlar ligi'nde mücadele edilecek bir sezonda çok daha ciddi bir planlama gerekliyken eldeki saidou gibi kritik bir isim de kaybedilmişti. o pozisyonda mehmet topal yerine inamoto ısrarındaki hatasını hocaya yazarım sadece.

    yetersiz olan defansif bek rotasyonu için hiçbir şey yapılmamışken, zayıf bir orta saha hattına sahipken hücumdaki isimlerin de ümit karan dışında yetersiz kalmasıyla 2006/07 sezonu hepimiz için hayal kırıklığı oldu.

    ancak kısa sürede aşıladığı hücum futbolu, yeri geldiğinde üç, dört forvetle rakibi boğup bir şekilde yediğinden bir fazlasını atabilen bir galatasaray ortaya çıkardığı için kendisine teşekkür ederim.

    bu kulübün, sivas zor deplasman, akhisar'dan bir puan alsak iyi, başakşehir'e yenilmemek güzel gibi bir anlayışı olamaz. bunu da en iyi şekilde yansıtan hocalarımızdan biri olmuştur gerets. iç sahada ne ise dış sahada da o karakteri yansıtmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın