resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 644
    maç içerisinde hiç sağlıklı düşünemediğim için(üstelik bu maç mağlup olduğumuz bir maçsa daha kötü etkiliyor) genelde maç ile alakalı entry'lerimi arada 1-2 gün boşluk bırakarak yazıyorum. şimdi, ozan ile ilgili okuduğum bazı şeyler akıl alır gibi değil. cidden anlaşılır tarafı yok. şimdi %90 izleyicinin de erkek izleyici olduğunu düşünürsek bu futbol denen meretin bu ipe sapa gelmez eleştiri yapanların, ileride babalık görevini nasıl üstleneceği veya hali hazırda baba ise nasıl bu sorumluluğu üstlendiği çok büyük merak konusu. daha 18 yaşındaki hiçbir akrabalık bağının bulunmadığı ozan kabak'ı yerden yere vuran bazı kişilerin kendi çocuklarına nasıl muammele gösterdiği bende büyük şüphe uyandırıyor. insan kendi kanına daha acımasız olur çünkü, daha toleranssız olur.

    şimdi bu eleştiri nereden çıktı diyebilirsiniz böyle bir benzetmeye ne gerek vardı ama bir düşünelim... kaç tane bu kadar genç yaşta böylesine potansiyeli olan bir stoper yetiştirdik türk futbolunda? yakın geçmişten günümüze sayacağınız tüm akılda kalıcı tandemler yabancı futbolcudan oluşmuyor mu? en fazla 1 tanesi türk olur. sayalım hatta:

    uche-högh
    bülent-popescu
    zago-ronaldo
    lugano-?
    semih-ujfalusi

    bir tek 07-08 sezonu emre güngör - servet çetin ikilisi var benim aklımda 2 türk stoper bir de 10-11 trabzon'unda giray - egemen ikilisi. onlar da potansiyelli miydi? hayır. tek sezonluk iş gördüler. farklı tandemlerde yine başarılı oldular ama onlarda da partnerleri yabancıydı. hal vaziyet böyle iken ve en az 5-6 yılı birlikte götürebilecek ve sadece galatasaray'ın değil milli takımın da tandemini uzun yılllar kotarabilecek bir stoper ikilisi var elimizde. serdar zaten kendini kanıtlamış bir stoper artık. 18-19 yaşında izlediğim zaman çok iyi yerlere geleceğini ve çok iyi işler yapacağını biliyordum serdar'ın. ama öylesine saçma sapan hatalar da yapıyordu ki bursa kaç tane maç vermiştir öyle sayısını hatırlamıyorum. ozan ise serdar'dan da daha potansiyelli ve tekrara düşüyorum daha 18 yaşında. semih kaya ile karşılaştıranlar olmuş semih kaya!!! semih benim beğendiğim bir stoperdi ve kendisini geliştirse prag'dan daha iyi yerlere giderdi ama potansiyel farklı bir şey. semih 18 yaşında iken kiralık kartalspor oyuncusuydu ve galatasaray'dan cüzi bir miktara gönderilmesi konuşuluyordu. ilk çıktığı maçta ise 21-22 yaşındaydı yarımşar 2 sezon çok iyi oynadı ve üzerine daha fazlasını koyamadan gitti.

    ozan konusu dışında bir de "şu leş belhanda yerine yunus oynasın", "donk yerine atalay oynamaz mı", "o kadar altyapı oyuncusu arasından eren'i kesecek yoksa kapatın" gibi abuk subuk yorumlar okuyorum. sanki bu oyuncuların potansiyelini, kondisyonunu fatih hoca sizden daha iyi görmüyormuş gibi... oynatsın da yerden yere vuracağınız genç sayısı da artsın, 2.-3. hatasında "bundan bir şey olmaz" diye egonuzu tatmin edeceğiniz yorumlar artsın. vaktinden önce çiçek açmayacağını, bu gelceği çok parlak oyuncularda kimi ne zaman oynatacağını en iyi fatih hoca bilir zaten.

    ozan konusuna geri dönersek, bizim bu oyuncuları pamuklara sarmamız gerekirken haddinden gereksiz karşılaştırmalar ile saçma sapan eleştiriler ile oyunculara fazla baskı yüklüyoruz. yapıcı eleştiriler tabi ki olmalı ama oyuncunun henüz çok genç olduğu da unutulmamalı. 18 yaşında galatasaray formasını taşımak çok büyük olgunluk gerektirir bu olgunluğu daha ilk maçından gösterdi ozan, başına allah korusun bir sakatlık gelmediği takdirde uzun yıllar da taşıyacaktır. kendisine güvenim de kredim de sonsuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın