resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 619
    ozan kabak hakkındaki yorumlar çok yanlış. bir futbolcunun oyun içindeki tek hareketine bakılarak değerlendirme yapılır mı?

    maçın daha başlarında boutaib’in önünden öyle bir top aldı ki, biraz geç kalsa penaltı olacaktı, alamasa büyük ihtimal gol olacaktı. yani maç başında yenik duruma düşecektik. ozan bu müdahaleleri yapmasın demek bıraksın gol yiyelim demektir. yalnız biraz daha akıllı olabilir diyebiliriz ama bu onu suçlamayı (eleştiri değil suçlama yapılıyor) gerektirmez.

    ozan’ın yaptırdığı üç penaltının birisi zaten penaltı değildi. kasımpaşa maçındaki hareketinden bahsediyorum. o pozisyonda diagne’nin o müdahale ile öyle düşmesi imkansızdan öte imkansız iken bülent yıldırım uydurdu o penaltıyı. ikici ve üçüncü penaltıyı, tamamen beklerin açıklarını kapatmak isterken yaptırdı. pozisyonlara dikkat edin, o pozisyonlarda türkiye’de hiçbir stoper o kadar hızlı yetişemezdi oralara. ozan yetişti ama tecrübesizliği nedeniyle sonuç alamadı. ozan hiç tereddütsüz oyununa devam etmeli. çünkü oynadığı maçlarda kurtardığı pozisyon sayısı en az yirmidir. kasımpaşa, schalke, antalyaspor, bursaspor ve malatyaspor maçlarında kurtardıklarının sayısını unuttum ben. bir yazar arkadaşımız bu pozisyonları araştırsın ve anlamayanların izlemesine sunsun. o zaman herkes anlayacaktır ki ozan evet üç penaltı yaptırdı ama en az yirmi gollük pozisyonu da engelledi.

    tabi ki bu pozisyonlarda da penaltısız müdahale edip başarmasını isteriz ama bu biraz tecrübe ister. sabretmeliyiz.

    sonuç olarak ozan bu müdahalelerine aynen devam etmeli asla gözünü budaktan esirgememeli. son hareketlerinde nasıl daha isabetli olabileceğini bizzat tecrübe etmelidir. aksi halde gelişme yerine geri gider allah korusun.

    (bkz: 28 ekim 2018 galatasaray malatya spor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın