• 1192
    tarihimize yön veren en önemli liderdir.

    çok güçlü, söz sahibi devletler kurduk fakat kuvvet olarak makasın açıldığı dönemde bağımsız bir cumhuriyet kurmak, temellerini akıl ile atmak sadece atatürk'e nasip olmuştur. ona minnet borcumuzu ödeyemeyiz, unutulmadı ve unutulmayacak.

    tarihin temel prensiplerinden olan olay ve olguları dönemin şartları ile ele almak gözardı ediliyor. 19 yüzyılda başlayan ve sonrasında şekillenen fikir ve görüşleri o dönemki koşullar ve kişilerden etkilenmiştir. yüzyıllar süren mağlubiyetler, başarısızlıklar imparatorlukta güveni törpülemiştir. en iyi lider içinde yaşadığı toplumun farkında olan, eksiklerini kavramış ve çözümünü de sunan ise; atatürk bundan da fazlasıdır çünkü ileriye yönelik son derece başarılı söylemlere ve fikirlere de sahiptir. bugün ele alınan milliyetçilik ile birinci dünya savaşı öncesi ya da sonrası aynı mı? kendi inancından, soyundan insanlar vatanı ingilizlere, abd'ye bırakmayı savunmakta. bunlara karşı türklük var olma yani yaşamsal bir mücadeledir, fikirdir. atamızın her ürettiği siyaset bağımsızlık doğrultusundadır. laiklik de devletçilik de.

    atatürk'ün bıraktığı miras ortada, görev de öyle. birilerinin evet evet bu atatürkçü demesi zerre önemli değildir önemli olan aynı değerlere sahip ve ona uygun yaşıyor olmaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın