• 454
    türkiyenin 500 küsur senelik en eski ve köklü eğitim kurumu, galatasaray klübünün kurulduğu ve geliştiği çatı, hali hazırda herkese açık bir sınavda türkiyenin en başarılı çocuklarını seçip hala batı medeniyeti ve çağdaşlığı ile eğitip klübe kazandıran eğitim kurumu.

    galatasarayın diğer klüplerden en büyük üstünlüğü işte bu çok üstün nitelikli insan kalitesi ve lisenin getirdiği medeniyet, gelenek ve kültür standartıdır. ama aynı zamanda bir duygu , bağlılık ve sportmenlik ruhudur. lise mezunu olmak bunun garantisi olmadığı gibi, lise dışından olup bu çıtanın ve seviyenin en üstünde olmak da son derece mümkündür. eğitim kurumuna dayanan bu yapısı başarlarıyla gelen organizasyon ve taraftar gücüyle türkiye'nin açık ara en iyi ve başarılı klübüdür. lise ile arasındaki bu güçlü bağ her zaman varolacaktır, çünkü dnasıdır, özüdür, çekirdeğidir.

    fakat klübün gelişiminin önündeki en büyük engellerden birisi, liseci tabir edilen ama lise değerleriyle alakası olmayıp çeşitli ilişki ve çıkar gruplarıyla içiçe olan insan topluluğudur (bu oluşum içinde lise mezunu olmayan birçok insanda vardır ayrıca) bu grup lise kalkanı altına girip mezunların bile bir kısmını da etkileyip klüp içerisinde pozisyon ve çıkar konumlaması peşindedir. bu grup yalnız galatasaray klübünün değil, derneğinin, lisesinin, vakfının ve diğer kuruluşlarının en büyük belasıdır. bunlarla da her platformda mücadele eden , taraftar, mezun ve klüp üyesi kimliklerini birbirine karıştırmayan , ağırlığı 10-15 devre kapsayan galatasaray lisesi mezunu insanlar mevcuttur ki bunlar boş, beleş insanlar değil, kendi işi gücü olan ve galatasaraydan mali beklentisi olmayan fakat renklere ve kurumlara tutkulu olan kişilerdir mustafa cengizin başkan olmasını sağlayan ve dursun özbeke dur diyen de , işte lise mezunu bu insanlardır. siz liseye küfür ettikçe, bu insanları küstürüp desteğini tehlike atıyorsunuz.
    gene bu son yeni mezunların sahte imzalı başvurusu olayı, liseci oluşum tarafından genç mezunları kullanıp "bak lise mezunu çocuklar alınmıyor" yaygarasını çıkartip mustafa cengizi destekleyen sağduyulu lise mezunlarının aklını çelmek üzere hazırlanmış bir tezgahtır. bunların sahte imzalarla başvurusunu ,içten gelecek tepkiye rağmen ,reddeden klüp yönetimindeki lise mezunu ağbileridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın