resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.87
Uyruk:Portekiz
  • 2448
    baştan söyliyeyim ben inanmıyorum.pek tabii ki benim inançlarıma bağlı değil bu durum. bunu da biliyorum. ama açıklayacağım sabırla okursanız.
    #metoo fırtınasını bilenler bilir.daha önce taciz ve tecavüze uğrayan kadınların itiraflarının twitter aracılığıyla aylarca dünya gündeminde olmasıyla birlikte ne kadar çok insanın taciz ve tecavüzü gizlemek zorunda kaldığını gördük.sanatçılar, sporcular, sonradan ünlü olacak çocuklar tüm bu gruplar bunu yaşamış ve itiraf etmişti.evet çoğu zaman güçsüz ve savunmasız insanlar zorba ve iğrenç insanların arzularının nesnesine dönüşebiliyor. işin burasını biliyoruz.
    bir de işin öbür boyutuna dikkat buyurun.masum olduğunuz halde taciz ve tecavüzle suçlandığınızda ne yapardınız ? bunun böyle olmadığını nasıl ispatlardınız? metroda birinin sizi tacizle suçlamasına nasıl karşılık verme şansınız olurdu, tabi eğer hala linç edilmediyseniz.
    bir iş adamısınız gece biriyle karşılıklı rızayla birlikte oldunuz. yakın zamanda tecavüzle suçlanabilme olasılığını unutmayın. ya da şantaj ve tehditle karşılaşmayacağınızı da.
    daha geçen ünlü ve zengin birinin kızı , babasının yıllarca onu istismar ettiğini açıkladı.işin garibi, bu kız annesiyle birlikte suçladığı babasınından 10 milyon karşılığında susma teklifi sunuyordu.şimdi esas bunu söylüyorum .böyle zengin ve ünlü insanların bu şekilde suçlanmalarına hemen dalmamak gerekiyor.
    evet ronaldo sufimeşrep bir adam değil.dilediği kişiyle birlikte olabilir.ki oluyor da. devasa boşanma ücretleri ve genç yaşta birine bağlanma korkusu yüzünden taşıyıcı anne işine girdi.bu fikir annesinin.annesi (maria dolores dos santos aveiro), çocuklarına annelik ediyor.
    yukarıda bazı arkadaşlar işi goygoya vurmuş israil filistin diye. mizah evet, ben de severim ama her öğün yiyilirse mide bozar.
    gelelim israil meselesine; ronaldo görünüşe göre islam coğrafyasında seviliyor bunu yaptığı davranışlara borçlu.suriye iç savaşında çocuk ölümleri için çağrıda bulunması , maddi yardımlar, ki sadece orta doğuda değil şili’de çok kapsamlı çocuk hastanesi yapması vs vs. mesele bunlar değil. her futbolcu öyle veya böyle yardım yapıyor.
    mesele ne peki ? (ramiz dayıda bağladık) mesele filistin . dünyayın en popüler futbolcusunun filistin hakkında destekleyici konuşması. kendi markasını filistinle yan yana getirmesi.ben beş altı yıl önce bunun kariyeri için çok kötü sonuçlar doğuracağını söylemiş ve mail grubunda yazmıştım.vergi soruşturması,kıytırık bir itelemeden 5 maç alması, valencia maçındaki komedi kart,şimdide tecavüz suçlaması.
    dünyada çoğunluk israilden ne kadar nefret ederse de israili ölümüne seven ve bunun için milyar dolarını gözünü kırpmadan veren insanlar var.
    gırgır dergisini hatırlayın. nasıl da kapatıldı.
    israili eleştiren akademisyenler nasıl da anti semitik diye damgalandı.işinden oldu.
    yazarlar sanatçılar vsvs. nasıl da gözden düşürüldü. bu güç hükmünü böyle veriyor.
    ama arkadaşlar hala goygoy derdinde.
    not :daha kapsamlı bilgi isteyen renktaşlar bana mesaj atabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın