resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 4800
    her ne kadar hata yapsa da, sinirlerine hakim olamayıp takım arkadaşlarını zor durumda bıraksa da, inanılmaz basit top kayıpları yapsa da takımın yaratıcılık anlamında en ihtiyacı olduğu oyunculardan biri. iki sezonluk kadro mühendisliğinin sonucu, çok iyi bir 8 numara oyuncusu olmamasına rağmen bölgesinde ne yazık ki alternatifi yok.

    fatih hoca'nın neden kendisini 4-3-3'de 8 veya 8.5 numara gibi oynatmayı çalıştığını alternatifsiz olması sebebiyle anlayabiliyorum ama belhanda'nın o planda hiçbir zaman yeteri kadar verimli olabileceğini düşünmüyorum. emre akbaba gibi belhanda'nın da kaleye yakın oynarsa daha çok başarılı oynayabileceğini düşünüyorum. geride oynarken biraz daha hızlı oyun kurma dışında yaratıcılığını tam sergileyemiyor.

    yani, belhanda bizim için önemli bir oyuncu ise performans olarak zirve zamanlarını referans alıp ona göre oynatmak gerekiyor bence. oyunculardan verim alma konusunda uzman olan favre, nice'de üçlü orta sahanın önünde sol kanatta değerlendirdi ve sisteminin kilit oyuncularından biri oldu. ayrıca, kanatta merkez oyuncusu oynatmak fatih hoca'nın da sevdiği tarzda bir iş.

    ayrıca, 10 ağustos 2018 ankaragücü galatasaray maçına sonradan sol kanat olarak girdi ve 37 dakika görev aldı. bu 37 dakika içinde belki de bu sezon oynadığı tüm maçların toplamından daha etkili oldu. garry rodrigues'den dolayı sol kanatta düşünülmüyor ama rodrigues sağda oynayınca mariano ile daha etkili olabiliyor.

    bana göre en sağlıklı oyun planımız şu an üçlü orta saha önünde (donk-fernando-ndiaye), rodrigues-belhanda-eren(onyekuru) üçlüsü olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın