• 389
    galatasarayımızın maçlarından izlediğim kadarıyla, türkiye'deki hakemlerin art niyetli, ön yargılı oluşu ve egolarının artık erişilemeyecek bir noktaya geldiğinden dolayı, tüm dünyada alkışlanırken bizim ülkemizde verim alınamayan bir sistem haline gelmektedir.

    5 ağustos 2018 galatasaray akhisarspor maçında rodrigues'e yapılan faulü, müdahaleyi yapan dany dahil tüm dünya kırmızı kart olarak değerlendirmesine rağmen cüneyt çakır önce sarı kart verdi. daha sonra, video hakem'in pozisyonun kırmızı olabileceği yönündeki uyarısında sonra, dünya'nın sözde en iyi hakemi pozisyonu tekrar izledi ve bir inat uğruna kararını değiştirmedi. sonrasında kupa kaybedildi, gomis'in atamadığı penaltı günlerce konuşuldu, oyuncu yıpratıldı. tartışmasız kırmızı olan pozisyona cüneyt çakır'ı ne video hakem ne de görüntü ikna edebildi.

    14 eylül 2018 galatasaray kasımpaşa maçında bülent yıldırım öyle skandal bir penaltı çaldı ki, video hakem sanırım kulaklıktan "lan oğlum deli misin? verdiğin penaltıya gel bir bak da utan!" demiştir. diagne'ye sarı kart vermesi gereken pozisyonda, bizim aleyhimize penaltı kararında ısrar etmiştir. televizyonda rıdvan dilmen'inden turgay demir'ine ne kadar galatasaray düşmanı yorumcu varsa dahi bu karara kahkaha atmıştır.

    yine 14 eylül 2018 galatasaray kasımpaşa maçında ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golde bir ilke gidilmiş; üç boyutlu sistem ile ofsaytı milimetrik ölçtüğü belirtilen, hakeme bırakılmayan ofsayt kararı için hakem incelemesine ihtiyaç duyulmuştur. görüntüde topla aynı çizgide olan onyekuru'nun attığı golü, yapılan analizler ve video hakem çözememiş fakat bülent yıldırım 50 metre koşup bir bakışta şıp diye çözmüştür.

    bu örnekler diğer takımlar için de mevcut. başta söylediğim gibi tüm dünyada video hakem alkışlanırken, bizde tartışılır hale gelmesinin tek sebebi hakemlerin gerçekten karaktersiz oluşudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın