• 174
    galatasaray taraftarı sinirlidir, öfkelidir bu basına hizmet eden kişilere. bunun sebepleri vardır ve de çok olağandır bu sinir ve öfke harbinin olması. fakat bilindiği gibi bu durum fenerbahçe yakasına daha pozitif yansır. kadıköy'ün egemenliği vardır spor sayfalarında. en ufak başarısı derhal yazıya dökülür, en büyük başarısı günlerce manşetlerden inmez. bunların yanında beşiktaş camiası ile basın pek fazla ilgilenmez. çünkü bu ülkede spor alanında gündemi en kolay değiştirebilecek iki takım vardır. birinin renkleri sarı kırmızı, diğerinin ki ise sarı lacivert. geri kalan renkler teferruattır.

    şimdi bir adım daha ileriye giderek daha net konuşuyorum: '' türk spor basını taraflıdır'' peki neden?
    bunun belli başlı sebepleri vardır. körü körüne kimse taraf olmaz. fakat burada adı geçmeyen sebepleri bulabilmek için hemen kişileri hedef göstermenin lüzumu da yok. çünkü onlar bir yere kadar taşırlar. geri kalanını siz, ya da biz, bu yazıyı okuyanlar taşıyor. bu ülkede spor makamında çakmak çakan, kıvılcımı açığa çıkaran birkaç kişi vardır. alevin oluşmasında en büyük pay vatandaşa aittir.

    not: bununla ilgili bir yazım var ve köşede tutuyorum. çünkü ne kadar yazarsam yazayım hep bir eksiklik olacak o yazımda. fakat elimden geldiğinca mantıklı, rahat ve hatta en anlaşılabilir şekilde bu sözlüğe yazacağım. belki de bu basında taraf olmanın en önemli payının kime ait olduğunu bu şekilde anlayacağız. biraz da olsa katkım olur ve bunun üzerine elimizden bir şey gelirse, akabinde bir faydasını görebilirsek ne mutlu bize.
App Store'dan indirin Google Play'den alın