resim
Serdar Aziz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2573
    serdar aziz’in sık sık sakatlanmasının nedeni yanlış beslenme tarzı olabilir. yaşam şekli de etkendir ama kanaatimce yanlış beslenme daha önce gelir. galatasaray gibi dünyanın en büyük kulüplerinden birine gelmişsin, geldiğinde daha 26 yaşındasın, önünde muhteşem bir kariyet olabilir. ancak sen bu şansını saçma sapan ve amatörce yanlışlar yüzünden yok ediyor, harcıyorsun. sergen yalçın da aynı şekilde harcamıştı kendisini.

    önemli olan kafa yapısı ya da mental olarak erken olgunlaşıp, elindeki sermayeyi en verimli şekilde kullanmaktır. bizim ülkemizde bu durum maalesef en büyük sorun. gençler çok geç olgunlaşıyor ve akılları başlarına geldiğinde tren kaçmış oluyor.

    bunun en büyük nedeni de ülkemizin matematik ve duygusal zeka seviyesinin çok düşük olması. çünkü çoklu zeka kuramının temelinde matematik ve duygusal zeka vardır. sporcular için artı bedensel zeka.

    çocuklarınıza mutlak ama mutlak matematik öğretin. matematik bilmeyen, problem çözmek için çarpraz düşünce modelini öğrenememiş olan insanlar genellikle sıradan ve başarısız olurlar. fark yaratanlar çarpraz ve muhakeme ve yorumlama yeteneğine sahip olanlar ve bu yeteneklerini duygusal zeka ile birleştirebilenlerdir.

    çoklu zeka kavramını ortaya atan gardner’ı ve duygusal zeka kavramının mucidi goleman’ı dinleyip, çocuklarımıza ona göre eğitim vermek ve bu arada sporculara artı bedensel zeka kazandırmak için uğraşmalıyız. bunları yapması gereken tabi ki devlet ama aileler de bir şeyler yapabilir diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın