• 1659
    ülkede artık bazı sistemlerin uzun süreli olması gerekiyor. bu olmadı, yap baştan şeklinde gittiğimiz sürece hiçbir şeyde başarılı olamayız.

    yabancı sayısını sınırlandırmak isteyenler, eğer gerçekten türk futbolcusunu düşünseydi, o zaman derdi ki, ilk 11'de en az 3 tane alt yapı oyuncusu oynasın. evet işte türk futbolu böyle düşünülür. böylece takımlar alt yapıya önem vermeye başlarlar. ama yabancı sınırını isteyen hiçbir kişi bundan bahsetmiyor. sadece yabancı sınırlansın deniyor. ama yabancı sınırlansın diyenlerin de kadrosunda 14 yabancı var. zaten bu kuralda 14 yabancıyla oynamak zorundasın diye bir olay yok. istediğin kadar türk oyuncusu ile oynayabiliyorsun.

    yabancı sayısının 14 olmasının çok güzel etkileri olamaya başladı. artık yurt dışına güzel bedellerle futbolcu satabiliyoruz. yani ülkemize dışarıdan döviz girdisi oluyor. futbolcuyu 3 milyon euro'ya alıp, bir sene sonra misal 10 milyon euro'ya satarsan bu ülkeye çok önemli bir katkıdır. yabancı sayısını sınırlamak isteyenler bunu da düşünmelidir.

    biz her şeyi milli takım için istiyoruz diyorlar. ama artık milli maçı izleyen kalmadı. milli takımın maçı olduğunu ya 1 gün önce, ya da maç günü öğrenir olduk. eskiden haftalar öncesinden heyecanla beklerdik. işin en komik yanı ne biliyor musunuz? yabancı sınırını en çok savunan kişilerden biri de milli takım hocası. ve milli takım hocamız yabancı. ağlanacak halimize gülmek gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın