• 15
    türkiye'de transfer dönemi mutlaka avrupa'dan daha geç bitmelidir. son günün 1 eylül olması türk futboluna zarar vermektedir. bu mesele de hem ekonomik hem sportif olarak çok önemlidir.

    bunun en önemli sebebi avrupa'da da transfer dönemi sürerken onlarla rekabet edemememiz ve rekabet etmeye çalıştığımızda çok daha yüksek paralara çıkma zorunluluğumuzdur. mesela ingiltere'de transfer dönemi bitti çok rahat ve uygun bir şekilde ndiaye'yi kadromuza kattık. eğer ingiltere'de transfer dönemi sürerken almaya çalışsak bundan çok daha maliyetli olacaktı ve oyuncu da gelmek istemeyecekti. benzer şekilde bizim transfer dönemi ingiltere ile beraber bitse yine alamayacaktık.

    her transfer sezonunda boşta kalan iyi oyuncular oluyor. onları bonservissiz toplayabiliriz. normalde alamayacağımız oyuncuların kafasında en azından "1 eylül geçerse boşta kalmam türkiye'ye giderim." oluşturabiliriz. her oyuncu böyle düşünmez ama düşünenlerin arasından uygun maliyete üst düzey oyuncular alabiliriz. şu an fifa haklı bulursa modeste'i alabilirdik örneğin.

    ingiltere transfer sezonu açıkken bir oyuncunun bonservisi tavan olur. sonra ingiltere'ninki kapanır ama avrupa transfer sezonu hala açıkken net bir şekilde düşer. daha sonrasında eğer bu oyuncu gönderilmek isteniyorsa ve avrupa transfer sezonu da kapalıysa maliyet dibi görür. çoğu takım kiralama bedeli bile istemeden sırf maaşına hatta maaşın bir kısmına bile oyuncusunu kiralamayı düşünebilir veya bonservissiz şekilde maaşından kurtulmak için satabilir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın