• 15
    https://www.youtube.com/watch?v=qJy26YZ-J-0

    şu video'da tam hatırlamamakla birlikte 55. dakikadan itibaren geçen ve geçen gece uğur karakullukçu'nun da bahsettiği bir gelir ikilemi var.

    uğur'un bahsettiği şey, bu zamana dek yayın geliri + ayak bastı parası + maç başı geliri. ancak başkan burada bugüne dek verilmemiş ve yeni dağtılmaya başlanacak olan 9.97 milyon euro'dan* bahsediyor. zannediyorum bu rakamla birlikte 50 milyon euro'yu buluyor galatasaray'ın toplam marketing geliri. sanıyorum uğur burada bu konuyu atlamış, ki zaten yeni verilmeye başlanmış. hatta geçtiğimiz gece uefa tarafından bir yazı geldiğini söylüyor mustafa cengiz.

    eğer bilmediğim/bilmediğimiz herhangi bir değişiklik varsa bu yazım geçerliliğini kaybeder.

    https://www.uefa.com/...efarankings/revenue/

    bir de açıklama buldum

    --- alıntı ---

    coefficient ranking (€585m)
    a new ranking has been introduced on the basis of performances over a ten-year period. in addition to coefficient points accumulated during this period, this ranking includes bonus points for winning the uefa champions league/european champion clubs

    --- alıntı ---

    başkanın bahsettiği o katsayı sıralaması ise burada. linkteki tabloda 10 yıllık katsayı sıralamasında athletic bilbao'nun ardından 79.000 puanla 41. sıradayız.

    her ne olursa olsun, uefa'nın açıkladığı gelir kalemlerini bir şekilde sitesinde detaylıca vermesi gerekiyordu. o zaman akıllarda bir soru işareti kalıyor haliyle. yani siz, daha önce verilmeyen ve geçtiğimiz gece verilmeye başlandığını iddia ettiğiniz o gelir kalemini sadece başkanın ağzından öğreniyorsunuz. başkan dışında da herhangi bir yerde duyamadık. bu konunun irdelenmesi gerekiyor. hiç sanmıyorum, ancak hiçbir zaman elde edemeyeceğimiz bir gelir olabilir bu. ya başkan yanıldı, orada bir karışıklık yaptı; ya da bir bilgi dezenformasyonu var ortada.

    bu herkesin bildiği ve bugüne dek verilmiş olan ayak bastı parası + performans primleri: https://www.uefa.com/.../newsid=2562024.html

    kısaca şöyle yazayım:

    €15.25m ayak bastı parası (bu parayı almış olmamız lazım, zira kuralar çekildi)

    €2.7m galibiyet

    €900k beraberlik

    €9.5m per club son 16'ya kalma (gruptan çıkma)
    €10.5m çeyrek final
    €12m yarı final
    €15m final
    €4m şampiyon

    €585m ise başkanın bahsettiği 9.97 milyon euro'luk gelirin geleceği toplam para. bizim payımıza düşen bu. işte bu gelir kaleminde muallakta kalıyoruz.

    €292m ise marketing pool. yani yayın haklarından gelecek meblağ. buradan ise ne kadar alacağımız uefa'nın sitesinde yazmıyor. top 50 milyon euro'luk bir gelir elde ediyorsak eğer, mantıken buradan 25 milyon euro civarı bir para bekliyoruz demektir. ancak buradan gelecek miktar farklı ise ya da net bir yazı varsa lütfen beni bilgilendirin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın