• 32051
    "benim en büyük silahım, en büyük güvencem, açıklık, samimiyet ve şeffaflık. ben doğruları söylediğim sürece galatasaray'ın başkanıyım. yanlış söylediğim andan sonra galatasaray başkanı değilim."

    "başkan seçileli 7 ay geçti. bir insan yettiğini hissettiği anda bitmiştir. ben asla tamamen başarılı olduğuma inanmıyorum. öyle hissettiğim anda görevim bitmiştir."

    "taraftar bana çok destek verdi. bir forvet transferi olmadı diye, döviz kurunun artışı unutuldu, amerika'nın presi unutuldu, forvet ana konu oldu. bu güzel bir şey, taraftarın ilgisini gösterir. tepkileri anlayışla karşılıyorum. saygı duyuyorum."

    "fatih hoca sadece bir teknik direktör değil aynı zamanda bir markadır. 7 kere şampiyonluk yaşamış, iyi ki var dediğim birisi. bugün de doğum günü, kendisinin doğum gününü 'iyi ki var' diyerek kutluyorum."

    "birinci hedefimiz, türkiye şampiyonluğu, uzun vadeli ana hedefimiz şampiyonlar ligi şampiyonluğu."

    "bizde sahayla ilgili her şey teknik ekibe aittir. teknik ekip, emre akbaba'yı istedi, biz de hasan başkanımızla görüştük. bizden 7 milyon euro istendi, biz 2.5 milyon euro önerince hasan başkan bozuldu."

    "sonrasında 3 milyon euro'ya çıktık. nagatomo'da da aynı şey olmuştu. biz görmedik ama bir rakibimizin 4.5 milyon euroluk teklifte bulunduğunu söylediler. taraftarın baskısı sonrası biz de fiyat yükselttik ve 4 milyon euro'ya aldık."

    "rakibimizin, emre akbaba'ya bizden 500 bin euro daha fazla maaş verdiğini duyduk. forvet transferi olmadı diye bizi idam eden taraftar, emre akbaba gelmeseydi ne yapardı? popülizm yapmayı sevmem ama transfer, prestij işine dönüştü."

    "gomis'le hayatımda 3 kez konuştum. ben asansöre bindiğimde gomis beni tanımamıştı. ben soyunma odasını görmedim. bizde hiçbir başkan, oraya gitmez. gomis'le ilgili kararı yönetim almadı. gomis, kendisi ayrılmak istediğini söyledi."

    "gomis'in menajeri, 'ya sözleşmeye zam yapın ya da sözleşmeyi uzatın' dedi. ben, galatasaray'ın haklarını koruyan birisiyim. gitmeyi isteyenler onlardı. teknik heyet de galatasaray'ın çıkarları neyse ona göre hareket eder."

    "muslera ve gomis arasında bir tartışma olmadı. yanlış anlaşılmış. gomis, gol kralı bir oyuncuydu. kendisini başka oyuncularla kıyaslayabilir. menajerler, ücretin artmasını istedi. biz de fatih hoca'nın dediği doğrultuda işleri realize ederiz."

    "modeste olayıyla ilgili durumun ne olduğunu sorduğumda hukuki bir sorun olduğunu söylediler. olaya baktığımızda 20-30 milyon arasında bir tehlike gördük. oyuncunun imaj sözleşmesi ödenmediği için sözleşme feshedilmiş."

    "modeste ile türkiye'den iki kulüp ve avrupa'dan da ilgilenen başka kulüpler vardı. çin kulübü, 'sözleşme imzalarsanız fifa'ya şikayet ederiz' dedi. belki de oyuncu haklıydı ama gerekli belgeyi bize getiremediler."

    "maicon'un transferi için belgeleri biz normal zamanda girdik. arabistanlı kardeşlerimiz zamanında giremedi. geçen yıl da ahmet'i zamanında bildirmiştik ama ispanyol kardeşlerimiz bildirememişti."

    "mustafa cengiz'in ücretli troll ekibi varmış' diyorlar. benim veya yakınlarımın ücret vererek yönlendirdiği troller varsa ve bunu ispat ederseniz hemen istifa ederim. ayıp, hiç hoş değil."

    'siz olsanız taraftarla aynı tepkiyi verir miydiniz' sorusuna cengiz: "trabzon'dan da 4 tane yemişsek, ben taraftardan daha fazla tepki gösterirdim ve başkanı suçlardım."

    "sayın terim, bizim gibi savaşçı bir karaktere sahip. mevcut kadroyu kendisi seçmedi, inişteki kadroyu çıkışa geçirdi. biz de elimizden gelen desteği verdik. hocamızdan gelen hiçbir talebi reddetmedik."

    "yemin ederim bu haberlerle çok iyi dizi çekilir. dizi sektörümüzün nasıl bu noktalara geldiğini spor medyasından anlıyorum. müthiş şeyler yazıyorlar. spor medyasının dizi senaryo ekiplerine katılması lazım."

    "biz, uefa ile sık sık görüşüyoruz. başkan ceferin'in bize karşı sevgisi ve saygısı var. milan, bizim savunma yöntemimizi kullandı ve 2 yıllık cezadan kurtuldu. her şey güllük gülistanlık değil. sizin, içeride ve dışarıda, uefa'ya katılmamanızı isteyenler var."

    "şampiyonlar ligi'nde sıfır puan alırsak bile alacağımız para 40 milyon euro. hangi takımlar, geçmiş yıllarda şampiyonlar ligi'ne katıldıysa, katkı payı verilmeye başlandı. 9.97 milyon euro galatasaray'ın kasasına geldi. toplam gelecek para minimum 55 milyon euro."

    "galatasaray camiası 1-1,5 yıl daha dayanırsa, salaha ulaşacaktır. mohamed salah demiyorum."

    "ibra deyince de ibrahimovic anlaşılıyor. onu da alalım ama sonra da hayaller van persie, hayatlar tam tersi olabiliyor."

    belhanda ile ilgili cengiz: "onaylamadığımız davranışlar olabilir. ama o maçta yapılan aynı harekette ise aynı karar verilmiyor. bunları yapmayalım. bazen tribünler küfür ediyor, hak etmediğimiz siyasi tezahüratlar yapılıyor. biz merdiven boşluğunu doldurduk diye ceza alıyoruz."

    "belhanda, orada taraftara cevap vermemeliydi. taraftar haklı."

    "kura çekiminde d grubuna düştüğümüz için gülmedik. anlatayım. abdurrahim bey'i izlerseniz neden güldüğümüzü anlarsınız. galatasaray çekildiğinde, biz gönlümüzden d'yi seçtik. taraftar da salavat zinciri kurmuş onu da öğrendik."

    "kamera da dibimize kadar gelmiş bizi çekiyor. abdurrahim göremedi, 'ne oldu' diye sordu. d çıktı dedim. o da gülmeye başladı. ben de çaktırmadan 'gülme, gülme' dedim. hala gülüyor."

    "vagner love, menajeri ile son saniyede bize geldi. hocamız da onayladı. bize oyuncunun bedelsiz geleceği söylendi. ücreti de daha düşük olacaktı. yaklaşık yarım saat sonra ise bizden 750 bin euro bonservis istendi."

    "biz bu bonservisi karşılayamayacağımızı söyledik. prensip olarak. bonservisi love ve menajeri ödeyecekti, yapamadılar. beşiktaş da bedelsiz bırakmak istemedi. kendi açılarından haklılar."

    "sevgili hocamı üzen iki türk oyuncu vardı. birisi tolga'ydı. kendisi ayrılmak istemiyordu. menajeriyle birlikte çok uzun konuşmalar yaptık. başta tüm ücretini istiyordu, 75 bin euro aldı. sağ olsun kendisi bizi zor bir durumdan kurtardı. darısı diğerlerine."

    mustafa cengiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın